Home CSR Holcim, prezenta activa in comunitatile locale. Finantare pentru un teren de sport...

Holcim, prezenta activa in comunitatile locale. Finantare pentru un teren de sport din Bihor

1160
0
SHARE

O baza sportiva multifunctionala a unei scoli din Bihor a fost reabilitata cu sprijinul companiei Holcim Romania.

Odata cu inaugurarea terenului multisport al Scolii Gimnaziale nr. 1 din satul Hotar, comuna Tetchea, Bihor, Holcim a bifat al cincilea obiectiv de acest tip realizat in cadrul programului de implicare activa in viata comunitatilor locale.

Holcim Romania participa activ la dezvoltarea durabila a comunitatilor in care suntem prezenti, mai mult decat din perspectiva economica. In acest sens, dezvoltam proiecte si programe pe termen lung, menite sa contribuie la ridicarea calitatii vietii in comunitatile unde ne desfasuram activitatea si credem ca aceste demersuri ne vor ajuta sa crestem impreuna”, a declarat Sofiane Benmaghnia, CEO Holcim Romania.

Obiectivul a necesitat o investitie totala de 254.000 lei (circa 55.000 euro), iar Holcim Romania a participat ca partener principal cu fonduri in valoare de 100.000 de lei (aproximativ 21.000 de euro).

Terenul multifunctional este construit pe locul fostului teren de sport al scolii din comuna bihoreana, și este destinat utilizarii de catre cei 160 de elevi ai unitatii de invatamant. Dupa incheierea programului școlar terenul este deschis tututor celor peste 3.000 de locuitori ai comunei. Aici pot fi practicate sapte sporturi: fotbal, handbal, tenis, baschet, volei, badminton si tenis cu piciorul.

„Suntem mandri si bucurosi ca am putut participa la implinirea acestui proiect, in parteneriat cu autoritatile locale, pentru a putea oferi locuitorilor din această zona, in special copiilor, posibilitatea de a practica diferite sporturi, in conditii de siguranta. Credem ca sportul este cea mai facila varianta de a ne mentine sanatatea, indiferent de varsta si speram ca noul teren va contribui la dezvoltarea unui stil de viata sanatos”, afirma Ignacio Arroyo, Director al fabricii de ciment Holcim din Alesd.

Compania se implica activ in programele de dezvoltare al comunitatilor locale in care este prezenta, iar initiativa constructiei terenului de sport face parte din programul “Holcim iti preda stafeta la fapte bune”, initiat in 2014. Prin acest program, mai mult de 3.000 de elevi au acum posibilitatea sa se bucure din plin de activitatile sportive in conditii mai bune si mai sigure, in cadrul scolilor in care studiaza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here