Home Destinatii Vacanta 2018. Tu stii sa o planifici in mod inteligent?

Vacanta 2018. Tu stii sa o planifici in mod inteligent?

964
0
SHARE

100 de milioane de preturi si 1.704 rute aeriene au fost luate in calcul de expertii Momondo pentru a stabili care este cel mai potrivit moment in care sa faci o rezervare de bilet de avion pentru o vacanta petrecuta dupa pofta inimii.

Analiza a dus si la aparitia Studiului Anual de Zboruri, un instrument cu adevarat util pentru iubitorii de zboruri spre noi destinatii atragatoare.

Regula celor 60 de zile lasate intre rezervare si zbor ramane, in picioare, dar studiul efectuat de momondo.ro scoate la iveala si anumite diferente intre momentele din zi sau saptamana in care iti pui la bataie rezervele financiare pentru a rezerva biletele de avion.

Marti este ziua cu cele mai ieftine oferte pentru a zbura, in medie, cu 10% mai ieftin, comparativ cu sambata, cand preturile biletelor de avion au tendinta de a fi cele mai scumpe.

Pentru a continua sa faca economii, calatorii ar trebui sa aiba in vedere, de asemenea, ca zburand seara pot face, in medie, economii de pana la 8% fata de zborurile din timpul diminetii, care sunt cele mai scumpe.

In acest an, Momondo a efectuat o analiza mai detaliata in ceea ce priveste cel mai bun moment pentru a calatori in functie de destinatia aleasa si, potrivit lui Mircea Giurca, purtator de cuvant al companei, studiul arata unele variatii continentale pe care turistii romani ar trebui sa le aiba in vedere.

„Din studiul nostru putem vedea ca cel mai bun moment pentru a calatori variaza in functie de destinatia finala. Pentru romanii care calatoresc in Europa cea mai scumpa zi pentru zbor nu este, de exemplu, ziua de sambata, ci vinerea, zborurile fiind, in medie, cu 8% mai costisitoare. Cand vine vorba de a planui o escapada de weekend avantajoasa, romanii ar putea sa ia mai degraba in considerare zborurile intr-o zi de joi.”, explica acesta.

Pe de alta parte, pentru  o calatorie exotica pe timp de iarna in Asia, Studiul de Zboruri arata faptul ca ar trebui sa lasi deoparte regula care spune ca zborurile de seara sunt cele mai ieftine. In schimb, ar trebui luate in calcul zborurile de dimineata pentru a gasi cea mai buna oferta. Acestea sunt, in medie, cu 8% mai ieftine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here