Home Life Sezi calm si respira adanc! Beneficiile respiratiei controlate

Sezi calm si respira adanc! Beneficiile respiratiei controlate

962
0
SHARE

Controlul respiratiei e intalnit in yoga, la atleti, in exercitiile Lamaze, iar cele mai noi descoperiri din neurologie arata ca o respiratie controlata poate activa noi centri din creier, lucru care s-ar putea sa iti creasca rezistenta la stres si performantele in domeniul in care activezi.

Studiul, derulat de echipa formata din dr. Jose Herrero si dr. Ashesh Mehta, de la Spitalul Universitar NorthShore din Long Island, a demonstrat ca modificarea voita a ritmului natural de respiratie asigura o sincronizare mai buna a diferitelor parti din creier, anunta revista Quartz.

Efectele imediate sunt un mai bun control al atitudinii fiecaruia, concentrare sporita, obtinerea starii de calm si a unui bun control al emotiilor.

Noul studiu arata ca expresia “respira adanc” s-ar putea sa nu fie doar un cliseu, asa ca, de acum, ai la indemana o solutie facila in depasirea starilor de anxietate, a stresului si redobandirea calmului interior in momentele in care simti nevoia sa te concentrezi la maxim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here