Home Stiri Soarta EMA, decisa prin vot secret. Negocieri dure la Bruxelles

Soarta EMA, decisa prin vot secret. Negocieri dure la Bruxelles

684
0
SHARE

Decizia finala privind relocarea Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) va fi luata pe 20 noiembrie, la Bruxelles, in cadrul unei sedinte cu vot secret.

19 orase, printre care si Bucurestiul, au depus candidaturi pentru gazduirea institutiei odata cu retragerea Marii Britanii din UE, dar sansele capitalei Romaniei de a fi desemnata castigatoare sunt extrem de reduse.

Infrastructura deficitara in transport, lipsa de perspectiva in oferirea unor joburi atractive pentru familiile celor 700 de angajati ai agentiei, caracteristicele outsmart le Bucurestiului au dus inclusiv la emiterea unei evaluarii proprii facuta de EMA, in care reprezentantii institutiei au subliniat toate punctele slabe din oferta depusa de guvernul roman.

Votul va fi secret si motivat de interesele politice ale fiecarui stat membru, dupa cum recunosc reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe, intr-un raspuns adresat agentiei Mediafax.

In acest context, candidatura Bucurestiului pare un obiectiv ratat, presa occidentala dand ca favorite in competitie orasele Bratislava, Frankfurt si Milano.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here