Home Companii 10 milioane euro pentru antreprenorii romani. Afacerea ta este eligibila?

10 milioane euro pentru antreprenorii romani. Afacerea ta este eligibila?

802
0
SHARE

OTP Consulting Romania, membra a OTP Group, si Camera de Comert si Industrie a Romaniei anunta demarara a trei serii de proiecte cofinantate prin Programul Operațional Capital Uman 2014 — 2020, care se adreseaza antreprenorilor din doua regiuni de dezvoltare din Romania si tinerilor din Diaspora care doresc sa demareze o afacere in tara.

Valoarea totala a fondurilor alocate pentru sustinerea a 183 de planuri de afaceri este de 10,7 milioane euro, perioada de formare, selectie si implementare a business-urilor fiind de 36 de luni, informeaza Agerpres.

1500 de antreprenori din regiunil Centru si Sud-Muntenia, ca si din diaspora vor fi inclusi in prima faza a proiectelor. 5 milioane de euro vor fi disponibile pentru cetatenii de peste 18 ani din judetele Harghita, Mures, Covasna, Brasov, Sibiu si Alba, conditia fiind ca acestia sa infiinteze o afacere non-agricola in mediul urban.

Pentru zona de sud a Munteniei (Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita si Giurgiu) se aloca fonduri in valoare de 4 milioane de euro adresate tinerilor de peste 18 ani in cadrul proiectului “SMART Start-UP — Antreprenoriat inovativ si sustenabil in Sud Muntenia”.

Cel de-al treilea proiect — “FIA — Fii Antreprenor Acasa. Investeste in viitorul tau!” — este derulat de CCIR in parteneriat cu Liga Studentilor Romani din Strainatate  si se adreseaza tinerilor romani din Diaspora care doresc sa infiinteze o afacere in tara.

Fiecare din cele trei programe va include sesiuni de formare, selectie a planurilor de afaceri si finantare a acestora, perioada de derulare a proiectelor fiind de 3 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here