Home Idei Un altfel de Bucuresti. Poti cunoaste Japonia si fara sa parasesti Capitala!

Un altfel de Bucuresti. Poti cunoaste Japonia si fara sa parasesti Capitala!

3076
0
SHARE

Poate ca titlul contine o mica exagerare, in sensul ca Japonia nu o vei putea cunoaste cu adevarat decat vizitand ahipelagul si traind acolo, dar bazele acestei experiente unice pot fi deprinse inca de pe acum, ba chiar fara a face un pas in afara capitalei.

Un tur initiatic in traditia culinara japoneza si in stilul de viata nipon se desfasoara de aproape 6 ani, ca urmare a unei idei originale puse in practica de Alexandra Stere, o iubitoare a culturii din Tara Soarelui Rasare, iar publicul bucurestean a dat dovada de receptivitate in descoperirea unei lumi exotice aflata la doi pasi de casa. 

Rep:  Cat de interesati sunt bucurestenii de o astfel de experienta?

Alexandra Stere: Brandul Experiente Japoneze s-a nascut in urma cu 6 ani din pasiunea personala si dorinta de a promova si sustine un contact autentic cu limba si cultura japoneza al tuturor celor interesati de acest segment.  

Atât bucuresteni, cat si persoane din afara Bucurestiului au aratat de-a lungul timpului un interes tot mai mare pentru experiente autentic japoneze, iar  evenimentele gastronomice sunt pe primul loc în lista de optiuni.

Rep:  Câte persoane s-au inscris in program?

A.S.: Evenimentele cu specific gastronomic se organizeaza, in general, o data sau de doua ori pe luna, la fiecare seara participand in jur de 22 invitati apartinand unor categorii diverse de varsta. Am avut atat participanti din randul copiilor pasionati de limba japoneza, adolescentiilor atrasi de cultura, dar si al adultilor dornici sa experiementeze gusturi noi si, în același timp, un contact autentic cu lumea japoneza si persoane având aceleași interese.

Rep:  In ce masura bucataria traditionala japoneza este reprezentata la nivelul localurilor deschise in  Bucuresti?

A.S.: Bucataria traditional japoneza este reprezentata la Bucuresti prin locul in care noi organizam aceste seri cu specific gastronomic japonez, respectiv Yuki Japanese Home Dining. YUKI a fost creat ca o casa in care oaspetii interesati de bucataria si cultura japoneza se pot reuni si pot socializa in tihna. Aici ne intampinam musafirii cu retetele pe care, in Japonia, mamele le pregatesc in casa.

Intrucât Experiente Japoneze isi propune sa promoveze cultura japoneza traditionala autentica, singurul loc inclus pentru moment in acest program este Yuki Japanese Home dining. 

Rep:   Ce alte experiente se adauga in timpul unei seri petrecute la un astfel de local?

A.S.:  De-a lungul serii, oaspetii au posibilitatea de a explora cultura japoneza si a afla mai multe despre secretele bucatariei japoneze si stilului de viața nipon. Ei socializeaza cu persoane avand aceleasi interese și, de multe ori, leaga prietenii pentru viitor. Este o experiența unica de fiecare data.  

Pentru mai multe detalii ma puteți contacta direct la alexandra@japoneza.com sau puteti urmari pagina de Facebook dedicata programului: Experiente Japoneze.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here