Home Stiri 60.000 de pomi de Craciun de la Romsilva intra pe piata

60.000 de pomi de Craciun de la Romsilva intra pe piata

924
0
SHARE

Romsilva a anuntat ca va pune in vanzare 60.000 de pomi de Craciunm, din speciile brad si molid, preturile practicate de regia de stat urmand sa fie cele de anul trecut: intre 10-30 de lei/exemplar taiat.

Totodata, Romsilva va pune in vanzare si braduti artizanali din pepinierele proprii la preturi ce variaza intre 30 si 150 de lei, informeaza Agerpres, care citeaza surse din conducerea Regiei Nationale a Padurilor.

Anul trecut, Romsilva a plasat pe piata locala un numar similar de pomi de Craciun. In acest n, comenzile speciale pentru institutiile care doresc brazi cu inaltimi mai mari de 3 metri pornesc de la un pret minim de 20 lei/m.

“Cu siguranta, nu asiguram intregul necesar de pomi de Craciun din piata, dar noi suntem foarte bucurosi ca de cativa ani, de cand avem aceste importuri de pomi de Craciun din tari specializate, cum este Danemarca, de unde importa toata Europa, nu numai Romania, presiunea asupra padurii a scazut fantastic, prin reducerea taierilor ilegale din aceasta perioada”, a apreciat Ciprian Pahontu, director general Romsilva.

Vanzarile catre agentii economici vor fi efectuate prin intermediul fiecarei Directii Silvice din subordinea Regiei Nationale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here