Home Stiri Firea, prinsa in offside de USR. AMPT Bucuresti, un nou robinet de...

Firea, prinsa in offside de USR. AMPT Bucuresti, un nou robinet de sifonare a banului public

2051
0
SHARE

De la 1 Decembrie, timp de un an, se va incinge hora pe bani publici in ritmul topaielilor legislative initiate de reprezentantii PSD-ALDE, iar momentul pare unul perfect pentru picurarea a peste 2 milioane euro din bugetul Primariei Municipiului Bucuresti in conturile unor firme agreate de Gabriela Firea.

La inceputul lunii, Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic Bucuresti (AMPT) a lansat o cerere de oferta pentru servicii de productie TV, productie radiofonica, cu furnizarea de programe cumparate, dezvoltate sau care contin materiale produse sau coproduse pentru Programul Cultural ”Bucuresti-Centenar”, precum si  achiziția de servicii de agentii de presa sau prestate de autori si artisti independenti in cadrul aceluiasi proiect.

Hora banului public

Suma alocata intregului set de servicii media, 9,2 milioane lei, urmeaza sa fie repartizata intr-un mod cel putin dubios, dupa cum anunta reprezentantii USR Bucuresti.

“Caietul de sarcini nu include indicatorii cantitativi, iar selectia castigatorilor pentru fiecare componenta a programului se va face in baza ordinii depunerii ofertelor”, acuza consilierul general USR Ana Ciceala.

Termenul de depunere a ofertelor a fost 02-10 noiembrie, timp in care 11 firme, mai mult sau mai putin cunoscute, mai pro sau mai anti PSD, au apucat sa intre in hora banului public pus la bataie de primaria condusa de Gabriela Firea.

Pana a se usca bine tonerul de pe ofertele primite de AMPT, 3 dintre acestea au si intampinat cateva observatii din partea comisiei de analiza. Babilon Press SRL, editor al Q Magazine, Realitatea Media SA, ba chiar si Societatea Romana de Televiziune par sa fi iesit  din gratiile oamenilor lui Firea, ofertele prezentate de acestea nefiind conforme cu solicitarile exprimate de AMPT.

Imagine pe banii bucurestenilor

In opinia presdeintelui USR Bucuresti, Roxana Wring, dincolo de pretextul celebrarii a 100 de ani de la Marea Unire, banii publici aruncati de Gabriela Firea in acest proiect au menirea de a consolida imaginea primarului PSD prin promovarea directa a acesteia in cadrul materialelor media ce ar urma sa fie realizate in cadrul programului “Bucuresti-Centenar”.

“Solicitam suspendarea imediata si anularea procedurii de achizitie publica a acestui program si a inca unuia derulat tot prin intermediul AMPT, ambele achizitii avand de fapt o singură miza, si anume sa o ajute pe Gabriela Firea sa-si faca imagine pe banii bucurestenilor.

Caietul de sarcini pentru achizitia serviciilor de realizare si difuzare materiale radio si TV este atat de vag incat este evident ca singurul interes a fost sa poată acoperi, fara sa mentioneze in clar, eventuale campanii de imagine pentru Gabriela Firea”, semnaleaza Wring, liderul grupului de consilieri generali ai USR.

Al doilea contract la care se refera reprezentantii formatiunii politice de opozitie este unul dedicat celebrarii Craciunului printr-o serie de concerte, valoarea totala fiind de 1,6 milioane lei. Insa, dincolo de componenta culturala care ar trebui sa se adreseze publicului larg, Firea a avut grija ca programul sa includa un concert special organizat la palatul Patriarhiei, acesta fiind dedicat unui numar de 800 de persoane alese pe spranceana din randul partenerilor si colaboratorilor Primariei.

AMPT, buget nejustificat

Din aceasta perspectiva, Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic din Bucuresti pare sa fie noul robinet prin care Gabriela Firea sifoneaza o parte din cele 2 miliarde euro care alcatuiesc bugetul capitalei.

Bugetul AMPT a crescut in mod nejustificat de la 55 milioane de lei, in 2016, la 134 milioane lei, in cursul acestui an, fara ca proiectele derulate de institutie sau cresterea numarului de angajati sa justifice o astfel de majorare, reclama liderul USR Bucuresti.

70% din suma bugetata este destinata cheltuielilor cu bunuri si servicii, doar 30 de procente fiind directionate in vederea realizarii unor monumente de for public. “Am solicitat  conducerii AMPT sa publice toate contractele incheiate in acest an sau aflate in derulare a caror valoare este mai mare de 100.000 lei.

Din punctul nostru de vedere, AMPT este o institutie ce trebuie desfiintata intrucat  aceasta structura a fost gandita doar pentru drenarea banilor publici si pentru nimic altceva. Atributiile AMPT pot fi preluate la nivelul directiilor de cultura si, respectiv, de urbanism din cadrul Primariei”, mai spun reprezentantii USR Bucuresti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here