Home Casa Trucuri de la Ariston pentru reducerea consumului. Poti controla centrala direct din...

Trucuri de la Ariston pentru reducerea consumului. Poti controla centrala direct din smartphone

1076
0
SHARE

In plin sezon rece, valoarea facturii pentru incalzirea locuintei s-ar putea sa iti dea si mai multi fiori, iar previziunile analistilor privind scumpirea gazelor din 2018 numai de bun augur nu se anunta a fi.

Insa, reducerea consumului si cresterea randamentului energetic al locuintei nu sunt misiuni imposibile, daca respecti cateva regului simple oferite de expertii Ariston, liderul  pietei locale de boilere electrice si centrale termice.

Pasi simpli

Centralele termice pe gaz sunt alegerea majoritatii romanilor, prin prisma costurilor reduse oferite de acest tip de sistem. Dar, impla instalare a centralei nu rezolva in toitalitate problema, dupa cum precizeaza Catalin Draguleanu, country manager Ariston Thermo Romania.

Eficienta ridicata a centralelor termice in condensare poate fi crescuta prin respectarea unei serii de pași simpli de urmat.

“In primul rand, utilizatorii pot monta accesorii de conectivitate si termoreglare care sporesc eficienta si performantele centralei, dar permit si controlul de la distanta. Accesoriile variaza de la senzori de exterior, pana la termostate de interior cu tot mai multe funcționalitati.

O functionare optimizata a centralei poate fi obtinuta si prin intermediul unor programe presetate pentru momentele in care suntem acasa si cele in care suntem la serviciu, cand nu este nevoie să mentinem o temperatura de confort in casa. Toti acesti pasi ne ajuta la obtinerea unor economii importante la factura de gaze”, recomanda reprezentantul Ariston Romania.

In acelasi timp, nu strica sa verifici si izolatia geamurilor, a usilor de intrare si a altor elemente constructive ale imobilului, pentru a impiedica pierderea aerului cald din locuinta.

Economii importante

Desigur, un sistem termic eficient necesita numite investitii din partea proprietarului locuintei, dar, in timp, acestea vor fi coperite de economiile realizate la consumul de energie.

De exemplu, instalarea accesoriilor de termoreglare poate necesita alocarea unor sume cuprinse intre 100 si 900 lei, in vederea achitionarii unor simple termostate, a sondelor de exterior sau chiar a unui accesoriu complex care permite controlul sistemului direct din smartphone.

“Dezvoltarile tehnologice din ultimul timp reprezinta pentru noi o provocare constanta de a crea cele mai intuitive si eficiente solutii. Un astfel de exemplu este si aplicația Ariston NET, care confera centralei termice o serie de functii inteligente.

Cu Ariston NET poti seta, modifica si controla temperatura din locuinta si a apei calde menajere oricand, folosind un telefon inteligent sau un PC, de oriunde in lume. Datorita sistemului inovator de monitorizare, aplicatia te poate anunța in cazul aparitiei unei probleme la sistemul de incalzire”, da un exemplu Catalin Draguleanu.

Pregatirea centralei termice pentru perioada in care pleci in vacanta de iarna este arasi un locru esential in evitarea siuatiilor neplacute. Astfel specuialistii Ariston Thermo Romania recomanda ca centrala sa fie lasata in priza si sa se activeze programul de vacanta, ceea ce inseamna reglarea temperaturilor interioare la 18-19 grade. De asemenea, functiile de siguranta, precum cea anti-inghet si anti-blocare, trebuie sa fie active pe durata in care utilizatorul lipsește de acasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here