Home Timp liber Romanul, marfa de export! Criza fortei de munca a ajuns piesa de...

Romanul, marfa de export! Criza fortei de munca a ajuns piesa de teatru

1024
0
SHARE

E dezbatere sau este arta? Cel mai bine ar fi sa o definim ca o cruda realitate, care a ajuns sa isi gaseasca o expresie artistica prin povestea a trei generatii din familia Tocilescu, pusa in scena din perspectiva lui Alex, fost publicitar devenit intre timp presedinte de asociatie de bloc.

“Bun de export”, piesa de teatru montata de artitii de la Point si Go West, are avanpremiera si premiera pe 8, respectiv 9 decembrie, iar story-ul este bazat pe realitatea sociala din tara.

De cate ori pe zi te gandesti sa pleci din tara? De cate ori ai intrat pe site-ul ambasadei Canadei ca sa te uiti la conditiile de emigrare? Cati dintre cunoscutii tai sunt romani care s-au stabilit afara si te intreaba si pe tine de ce nu pleci?– acestea sunt temele pe care Alex Tocilescu le prezinta publicului intr-un spectacol in regia Catincai Draganescu.

100 de povesti recoltate de la tinerii plecati in afara tarii pentru a studia sau a munci se impletesc intr-un story unic al romanului ajuns marfa de export, sub formele de “brain training” sau “brain draining”.

Migratia nsinuata in randul tinerilor este abordata cu umor amar de catre artistii Crina Ene, Silvana Negrutiu, Constantin Dogioiu si Silviu Zob, dand o noua forma acestui fenomen social.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here