Home Cariere ALRO investeste in noile generatii. “Este o strategie pe termen lung!”

ALRO investeste in noile generatii. “Este o strategie pe termen lung!”

911
0
SHARE

Cel mai mare producator de aluminiu din Europa continentala, exceptand Rusia si Peninsula Scandinava, ALRO SA, anunta o investitie  in sustinerea invatamantului dual profesional pentru pregatirea unei noi generatii de anagajati ai combinatului din Slatina.

Proiectul se deruleaza in colaborare cu Primaria Slatina si Colegiul Tehnic Metalurgic din oras, aceasta fiind una din masurile incluse in strategia de dezvoltare pe termen lung a companiei, dupa um explica directorul general Gheorghe Dobra.

„Alro are o strategie de dezvoltare pe termen lung, care vizeaza cresterea productiei si diversificarea gamei de produse. La baza acestei strategii sunt oamenii, specialistii care pot implementa planurile noastre de extindere si de intrare pe noi piete. Iar pentru aceasta investim in formarea de noi angajati, in pregatirea viitoarelor generatii de aluministi.

Suntem increzatori ca programul de invatamant dual va fi un succes si de aceea dorim sa il extindem, anul viitor, cu inca o clasa, cu o specializare noua, tot in colaborare cu Colegiul Tehnic Metalurgic”, a explicat CEO-ul  companiei din Slatina.

Prima clasa de viitori aluministi include 27 de elevi, acestia urmand sa se specializeze timp de 3 ani in meseria de  mecanic utilaje si instalatii in industrie. Alro va asigura stagiul profesional si va oferi o bursa lunara de 200 lei pentru fiecare elev, precum si o masa calda in fiecare zi pe perioada desfasurarii stagiului de pregătire.

In cepand cui anul scolar viitor, alti 28 de elevi se vor specializa in meseriile de electrician si mecanic utilaje si instalatii in industrie. Compania din Slatina investeste e mai multi ani in formarea profesionala a angajatilor sau a viitorilor angajati din combinat, intretinand parteneriate cu Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov si Universitatea din Craiova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here