Home Companii Se vede lipsa investitiilor publice. Volumul lucrarilor de constructii a scazut

Se vede lipsa investitiilor publice. Volumul lucrarilor de constructii a scazut

1083
0
SHARE

Volumul lucrarilor de constructii pe total ca serie bruta a inregistrat o scadere de 7,5% in primele 10 luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2016.

Volumul redus de lucrari de intretinere si reparatii curente (-23,1%) si cel al lucrarilor de reparatii capitale (22,7%) au accentuat aceasta scadere, conform datelor prezentate pe 14 ecembrie de Institutul National de Statistica.

Volumul lucrarilor la constructii noi a marcat un salt de 1,6%, cu accent pe sectorul rezidential (74,9%). Cladirile nerezidentiale au generat un volum de lucrari cu 14,5% mai redus fata de primele 10 luni ale anului trecut, in vreme ce lucrarile ingineresti s-au prabusit cu 25,1%.

Situatia poate fi pusa atat pe seama defictului de forta de munca din sectorul constructii, dar si a lipsei de investitii din partea utoritatilor locale si centrale, cazul cel mai elocvent n acest sens fiind cel al Bucurestiului, unde, in crsul acestui an nu au fot demarate noi investitii de anvergura, in ciuda unui buget de peste 2 miliarde euro administrat de Primaria Capitalei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here