Home Stiri Brexit e floare la ureche. Iata cel mai mare pericol la adresa...

Brexit e floare la ureche. Iata cel mai mare pericol la adresa economiei britanice

2681
0
SHARE

Ruperea puntilor comerciale directe intre Marea Britanie si UE va avea un impact clar asupra evolutiei economice a regatului, dar acesta s-ar putea sa fie un eveniment cu repercusiuni minore comparativ cu alte socuri care se pot ivi pe termen lung.

Inteligenta Artificiala si capacitatea masinilor de a invata s-ar putea dovedi un pericol pentru cteva economii majore ale lumii, cu cea britanica pozitionata in prim plan ca si valoare a pierderilor inregistrate.

Marea Britanie ar putea pierde 420 miliarde dolari pana in 2030, ca urmare a inlocuirii personalului uman de programele de Inteligenta Artificiala (AI), sustin analistii revistei The Economist, intr-un studiu recent.

In lipsa unui sistem de eduicatie performant, angajatii din Regatul Unit ar putea pierde o parte din joburi, inlocuitorii lor fiind roboti sau programe AI.

Aceeasi perspectiva planeaza si asupra  economiei australiene, dar acolo pierderile ar urma sa fie limitate la doar 50 miliarde USD.

Variantele pozitive, in care guvernele nationale s-ar concentra asupra cresterii competentelor digitale a viitoareio generatii s-ar traduce in cresteri economice medii de 1% fata de ritmul prognozat pe termen mediu-lung, mai arata revista britanica.

Totodata, acestia subliniaza ca lipsa de comunicare intre dezvoltatorii acestor programe, mediul de afaceri si guverne ar putea agrava situatia.

“Un schimb constant si amplu de informatii, aptitudini si nevoi ar putea acoperii o prapastuire care se intrevede in relatia dintre cele trei parti implicate”, considera analistii The Economist.

Alte solyutii viabile pentru a atenua socul noilor tehnologii constau in educarea publicului, pregatirea profesionala continua a angajatilor si cresterea gradului de finantare pentru programele de cercetare si dezvoltare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here