Home Destinatii Turistii tineri dau tonul: Iata ce tendinte se impun in 2018!

Turistii tineri dau tonul: Iata ce tendinte se impun in 2018!

1084
0
SHARE

Generatia “mileniarilor” (tineri nascuti in pragul anului 2000 -n.r.) impune noi trenduri in materie de turism, iar schimbarile ar putea sa aiba impact pe termen lung de acum inainte.

Conform unui articol din revista Tasting Table, cererile inregistrate pe platforme precum Airbnb sau HomeAway, precum si postarile de pe Pinterest demonstreaza ca tinerii se raporteaza altfel la ideea unui concediu de odihna, iar destinatiile clasice sunt rapid inlocuite de altele mai putin frecventate.

Experiente autentice

Un hotel de 3-4 sau 5 stele este visul unui turist depasit, noua tendinta manifestata de mileniarii americani fiind cazarea in adaposturi inedite, precum casutele in copaci sau cabanele neconectate la surse de electricitate.

In rezervarile facute pe Airbnb in Statele Unite si Canada, astfel de cautari au inregistrat o crestere de 700%.

In Europa, par la mare cautare barjele si vaporasele de pe Sena sau canalele care strabat Belgia si Olanda.

Noul val de turisti pare decis sa imbratiseze din plin experientele locale in materie de baruri si restaurante ale unei destinatii recent descoperita, asa ca micile bistrouri si pub-urile frecventate de populatia din zona au sanse cu 146% mai mari (conform trendului raportat de Pinterest-n.r.) sa fie asaltate de mileniari decat alte localuri.

Destinatii noi

Iarna aceasta, Coreea este tinta mileniarilor, acestia reusind sa rastoarne din varful clasamentului Reykjavik, o destinatie renumita pentru sansa de a admira aurora boreala si a te bucura de baile termale din apropiere.

Pe de alta parte, Gangneung, orasul coreean care a urcat brusc in topul preferintelor turistilor occidentali (2000%) are si sansa de a se afla in qapropiere de Pyeongchang, orasul gazda al Jocurilor Olimpice de Iarna, fapt care explica o mare parte din interesul manifestat de vizitatori.

Aglomeratia resimtita in marile metropole europene, dar si o serie de restrictii impuse de atoritatile spaniole turistilor au acut ca destinatii precum Madrid, Barcelona, Ibiza, Paris, Roma sau Londra sa nu mai fie singurele aflate la mare cautare printre nord-americani. Acestia tintesc acum oferte mai tihnite venite din Portugalia sau isi indreapta pasii catre statiunea Bournemouth, de pe coasta de sud a Marii Britanii.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here