Home Stiri Costul dezastrelor din 2017 a depasit 300 miliarde dolari – firma de...

Costul dezastrelor din 2017 a depasit 300 miliarde dolari – firma de reasigurare

914
0
SHARE

Pagubele inregistrate in urma dezastrelor naturale sau provocate de om in acest an au crescut cu 60%, conform unui raport al firmei de reasigurare Swiss Re.

Cifra totala a daunelor se ridica la 306 miliarde dolari, dupa cum sustin reprezentantii companiei, citati de CNN Money.

Numai in Statele Unite si Caraibe, uraganele Harvey, Irma si Maria au provocat pagube care au umflat nota de plata a aiguratorilor mult peste plafonul de 188 miliarde dolari inregistrat anul trecut.

Kurt Karl, economist sef al Swiss Re sustine ca o explicatie pentru cresterea valorii pagubelor inregistrate in acest an o reprezinta dezvoltarea unor noi zone rezidentiale, mult mai extinse, in regiuni de coasta care au fost afectate in trecut de dezastre asemanatoare: Katrina, Rita sau Wilma.

“Cand un uragan loveste, in unele regiuni pierderile potentiale sunt mai mari decat au fost cele inregistrate anterior”, explica acesta.

Cutremurele din Mexic, incendiile de vegetatie din Europa si California au adaugat siele alte cate va miliarde de dolari la pagubele inregistrate de companiile de asiigurare.

Swiss RE estimeaza ca 11.000 de ersoane au murit sau au fost date disparute in dezastrele petrecute in acest an, cifra fiind apropiata de cea inregistrata anul trecut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here