Home Stiri FMI priveste cu ingrijorare la Marea Britanie. Brexit da toate calculele peste...

FMI priveste cu ingrijorare la Marea Britanie. Brexit da toate calculele peste cap

2265
0
SHARE

FMI a dat publicitatii un raport privind prognoa economica pentru Marea Britanie pe termen scurt, iar concluziile sunt unele amare, dupa cum a recunoscut chiar directorul institutiei, Christine Lagarde.

Proiectia de crestere economica pentru anul viitor este de doar 1,5%, in scadere fata de nivelul de 1,6% atins in acest an, iar incertitudinea data de Brexit poate genera multe alte socuri.

“Marea Britanie iese pe pierdere ca urmare a incertitudinii transmise de Brexit – inflatie mare, presiune pe salarii si investitii intarziate”, a apreciat Lagarde, citata de CNBC.

De asemenea, productivitatea scazuta se poate transforma intr-o piatra de moara pentru economia Regatului Unit, Lagarde considerand ca britanicii nu au investit ideajuns de mult in dezvoltarea capitalului uman, iar barierele care ar urma sa fie puse intre Marea Britanie si blocul comunitar pe forta de munca si transferul de bunuri ar putea afecta si mai mult productivitatea.

Printre temele pe care guvernul de la Londra trebuie sa le rezolve destul de rapid se numara incheierea unui acord comercial cu UE, semnarea altor tratate imilare cu pete 60 de tari, reformarea itemului vamal si adaptarea unui numar mare de legi din UE la realitatea din Regatul Unit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here