Home Stiri Liderul arhitectilor bucuresteni, sfat pentru Firea: Sa nu o patesti ca Ceausescu!

Liderul arhitectilor bucuresteni, sfat pentru Firea: Sa nu o patesti ca Ceausescu!

925
0
SHARE

Razboi total intre arhitectii din Capitala si primarul general Gabriela Firea! Dupa ce s-a oferit sa ii imprumute un translator, pentru a o ajuta sa priceapa normele urbanistice care stau la baza coordonarii unui oras modern, presedintele Ordinului Arhitectilor Bucuresti, Serban Sturdza, critica graba cu care Gabriela Firea a tinut sa isi asocieze numele cu cel al regelui Mihai, prin redenumirea unei parti din Soseaua Kiseleff si a Parcului Herastrau.

“Am remarcat promptitudinea absoluta cu care Primaria Bucurestilor a schimbat numele a jumatate din Soseaua Kiseleff si al parcului Herastrau în Mihai I de Romania. Așa o graba, nu s-a mai vazut de la sfarsitul anilor 40 – inceputul anilor 50.

Atunci cand comunistii au incercat sa stearga vechea istorie si sa denumeasca locurile dupa cum devenea cazul. Vedeti dumneavoastra, doamn Primar General, chestiunea este ca Bucurestii sunt un oras unde daca intri cu buldozerul, o patesti, intr-un final, ca Ceausescu. Asta este valabil si pentru buldozerul ideologic.”, comenteaza Sturdza intr-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Fara a se opune denumirii unui bulevard din Capitala cu numele regelui Mihai, Serban Sturdza atrage atentia asupra pericolului de a modifica istoria orasului printr-o serie de hotarari arbitrare luate de personaje instalate vremelnic la carma administratiei locale.

“Distinsa Doamaă Primar General, schimbarile acestea peste noapte nu duc la nimic bun. Bucurestenii se intreaba, mai mult ca sigur, unde va fi bulevardul Ion Iliescu, piata Serban Nicolae sau parcul Nicolicea – deie Cel De Sus sa se intample cat mai tarziu!

Macar e bine ca ati renuntat la schimbarea numelui Pietei Victoriei. Singura legitimitate pe care o aveti, in acest caz, este sa o redenumiti Piata Victoriei Asupra Bucurestenilor”, mai spune ironic arhitectul Sturdza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here