Home Stiri Primari in ilegalitate. Firea trimisa la plimbare, cu minciuni cu tot

Primari in ilegalitate. Firea trimisa la plimbare, cu minciuni cu tot

1139
0
SHARE

Dupa sesizarea depusa la Politie de presedintele Ordinului Arhitectilor din Bucuresti pentru lucrarile ilegale derulate de Primaria Bucuresti in Parcul Romniceanu, primarul Gabriela Firea a iesit la rampa pentru a contesta acuzatiile formulate de arhitectul Serban Sturdza.

Conform primarului general, intreg scandalul nu este decat o “dezinformare”, lucrarile derulate in Parcul Romniceanu avand ca scop “inlocuirea unor locuri de joaca”.

S-au incurcat in minciuni

Insa, acelasi reprezentant al Ordinului Arhitectilor din Romania, Serban Sturdza, ii bate direct obrazul Gabrielei Firea acuzand-o ca minte fara pic de rusine.

“In Bucuresti viata nu bate filmul. Nu poti sa te apuci sa schimbi mobilier stradal si locuri de joaca si sa iasa un patinoar. Ar fi ca-n bancul ala, cu muncitorul de la fabrica rusa de trotinete, care a furat cate o piesa in fiecare zi sa-i faca o trotineta fiului, si cand s-a apucat de asamblat, cum o facea, tot mitraliera ii iesea”, a replicat presedintele filialei bucurestene a OAR, intr-o noua postare de pe pagina sa de Facebook.

Serban Sturdza aminteste ca in Consiliul Local al Sectorului 5 s-a votat inca din luna aprilie pentru realizarea unei investitii in zona, dar abia in decembrie s-a dat publicitatii caietul de sarcini al achizitiei care solicita diferite lucrari de amenajare necesare organizarii evenimentului cultural “Poveste de iarna pe patine”.

“Primarul General al Bucurestiului, Gabriela Firea, si Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, au declarat ca lucrarile de constructie pentru patinoarul din Parcul Romniceanu nu exista. Cele doua declaratii sunt contrazise atat de actele aprobate prin hotarari de Consiliu Local Sector 5 din aprilie, cat si de licitatia publica aflata in curs de desfasurare pana in 29 decembrie”, mai spune Sturdza, care foloseste date puse la dispozitie de Asociatia Incontroceni.

Pe repede inainte

In plus, procedura de licitatie pare facuta in totala bataie de joc, la fel ca si viitorul pationar, care este amplasat in… panta.

“In 5 decembrie 2017, in prag de sarbatori, s-a aprobat caietul de sarcini al achizitei care solicita diferite lucrari de amenajare necesare organizarii evenimentului cultural “Poveste de iarna pe patine” (in conformitate cu HCLS5 nr. 175 aprobata in 23 noiembrie 2017). Evenimentul are ca tema amenajarea pe domeniul public al parcurilor a unor patinoare temporare si activitati sportive si recreative pentru copii si tineri. Durata de desfasurare a evenimentului este intre 15 decembrie 2017 si 30 martie 2018. Achizitia pentru patinoare a fost publicată in SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) in data de 20 decembrie 2017, adica la 5 zile dupa inceperea evenimentului”, se mai arata in postarea presedintelui OAR Bucuresti.

Reprezentantii proprietarilor de case din zona considera ca planurile intocmite de edili sunt lipsite de logica in ce  privește existenta patinoarului in acest loc. Totodata, acestia amintesc si ca Parcul Romniceanu face parte din zona construita protejata Cotroceni, in care interventiile necesita aprobare atat de la Primaria Generala, cat si de la Ministerul Culturii.

Model copiat la indigo

Modul in care Firea si Tudorache faulteaza legea direct din biroul de primar nu este singular, un alt edil de Bucuresti, Daniel Baluta, Sectorul 4, concurand din plin la titlul de “primar ilegalist”.

Conform spuselor consilierilor locali USR, Baluta a introdus pe ordinea de zi a sedintei CL din 16 decembrie 2016 un proiect priind amenajarea unei parcari cui 700 de locuri in sector, fara a preciza insa si unde va fi amplasata aceasta.

In martie, alesul local a trantit e masa conilierilor un proiect care peevedea betonarea a 2,3 ha teren din Parcul Tineretului pentru realizarea obiectivului “Parcare 750 locuri”. In cele din urma, Baluta a fost oprit si pus la colt de o decizie a Tribunalului Bucuresti, care i-a interzis sa isi faca de cap intr-un parc public.

Cu toate acestea, primarul din Sectorul 4 nu pare sa tina cont de deciza judecatorilor si spune ca, intr-un fel sau altul, isi va pune in aplicare planul, ba chiar afirma pe unde poate ca votul in alb dat in decembrie 2016 de toti consilierii locali il obliga sa recurga astfel.

“Domnul primar Daniel Baluta induce in mod eronat impresia ca reprezentanții Uniunii Salvati Romania din Consiliul local, prin votul de principiu acordat amenajarii unei parcari, i-au acordat domniei sale un vot in alb pentru incalcarea dispozitiilor legale in realizarea acelui proiect. Reamintim ca realizarea unui studiu de fezabilitate nu inseamna acord de investitie pentru un proiect.

Suntem ingrijorati de afirmatiile facute de domnul primar cu privire la respectarea unei hotarari judecatoresti si reafirmam ca proiectele de investitie trebuie desfasurate in conditiile legii”, explica Guilhern Moulin, consilier USR Sector 4, modul in care Baluta recurge la minciuni sfruntate pentru a-si justifica actiunile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here