Home Casa RoOomy, aplicatia care te ajuta sa iti decorezi casa dupa pofta inimii

RoOomy, aplicatia care te ajuta sa iti decorezi casa dupa pofta inimii

1365
0
SHARE

Decorarea unei locuinte dupa bunul tau plac poate fi o adevarata munca de Sisif, daca pornesti la drum inarmat cu clasica ruleta folosita la masurarea spatiului liber din incaperi.

Insa, pentru norocosii din Statele Unite, China si Olanda,  o aplicatie care foloseste realitatea virtuala si conversia imaginilor in sistem 3-D rezolva toata aceasta munca dintr-un singur click, dupa cum relateaza CNBC.

RoOomy are menirea de a te ajuta sa vizualizezi altfel spatiile libere dintr-un birou sau din locuinta si sa alegi rapid o piesa de mobilier care sa decoreze cat mai bine zona respectiva.

Compania a fost fondata inca din 2010, iar roOomy a pornit la drum cu bun handicap destul de mare, acela al lipsei aplicatiilor AR si VR, dupa cum isi aminteste Enrico Rosa, directorul firmei: “Pe atunci nu aveam la indemana programe AR si nici aparatura necesara pentru a le crea. Am realizat un program personalizat de modificare a imaginilor 2D in 3D”.

Conform acestuia, aum oricine isi p[oate alege draperiile potrivite, mobila sau chiar parchetul pentru o incapere pe care doreste sa o redecoreze.

RoOomy nu este singura aplicatie care se adreseaza acestui segment de public, Sayduck, o companie cu sediul in Londra si Helsinki folosint acelasi tip de imagini suprapuse peste fotografiile facute cu un un smartphone pentru a-ti oferi o idee despre cum ar putea arata incaperea supusa procesului de redecorare.

Cu toate acestea, Rosa este convins ca afacerea firmei sale va avea succes, mai ales ca a apucat sa se lanseze pe cate piete extrem de importante. “Daca ne uitam la modul in care iti selectai aceste elemente pana acum totul era bazat pe masuratori si erori pe care trebuia sa le indrepti. Acum insa, totul s-a schimbat. Poti face selectia pieselor de mobilier si accesoriilor direct din casa”, explica directorul de la roOomy.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here