Home Stiri Criza de un miliard de euro. Se intampla intr-o tara europeana

Criza de un miliard de euro. Se intampla intr-o tara europeana

4634
0
SHARE

Spania a pierdut aproape 1 miliard de euro in urma crizei izbucnite in Catalonia, conform unei estimari prezentate la inceputul anului de ministrul de Finante de la Madrid, Luis de Guindos.

Conform oficialului spaniol, tensiunile izbucnite in cea mai bogata provincie a regatului iberic au dus la diminuarea cresterii economice in zona, afectand evolutia intregii tari, arata Hurriyet Daily News.

“Catalonia obisnuia sa aiba o crestere economica peste cea a tarii, fiind un adevarat motor al economiei nationale. Insa, in al patrulea trimestru al anului trecut, a devenit o povara”, a precizat de Guindos in cadrul unei emisiuni la un post de radio.

Tensiunile generate de intentia catalanilor de a-si declara indendenta fata de Spania au aruncat tara intr-un din cele mai mari crize politice din ultima perioada, iar neincrederea manifestata de investitori a generat pierderi importante pentru a patra economie din zona euro.

Peste 3.000 de companii, in special institutii fianciare si jucatori importanti din industria de retail, au recurs deja la mutarea sediului central din Barcelona in alte orase din Spania, ca urmare a incertitudinii privind statutul regiunii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here