Home Life Sora co-fondatorului Facebook isi lanseaza propria afacere. Are lipici la copiii pasionati...

Sora co-fondatorului Facebook isi lanseaza propria afacere. Are lipici la copiii pasionati de tehnologie (VIDEO)

2266
0
SHARE

Sue’s Tech Kitchen este numele unui startup care se extinde in mai multe orase din SUA in scopul promovorii noilor tehnologii care pot fi folosite de cei misi si cei mari deopotriva. 25 de experimente distractive cu clatite printate 3-D, plastelina cu sarcina electrica sau cereale scufundate in azot lichid au fost puse in practica pentru a atrage pustii si familiile lor catre partea distractiva a stiintei.

Bucataria tehnologica a lui Sue a debutat intr-un laborator in Chattanooga, Tennessee, dar si-a deschis pe 01 ianuarie un al doilea centru expozitional in New York, chiar in campusul Universitatii Cornell, informeaza CNN Money.

Startup-ul a fost fondat de Randi Zuckerberg, sora co-fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, iar scopul este de a-i obisnui pe copii cu noile tehnologii intr-un mediu cat mai prietenos.

Astfel, pustii pot sa printeze singuri clatite 3-D, sa puna plastelina electrica sa lumineze sau sa scoata sunete, sa organizeze curse cu masinute autonome printr-un labirint dintr-un joc ori sa scrie coduri de programe cu ajutorul unor programe-robot.

“Avem o multime de proiecte care ajuta copiii si familiile acestora sa se familiarizeze cu tehnoloia, iar o mare parte din  acestea nu implica petrecerea timpului in fata unui monitor”, se mandreste Randi Zuckerberg.

Initial, Sue’s Tech Kitchen trebuia sa fie doar o carte de popularizare a noilor tehnologii dezvoltate in ultimii ani, dar sora fondatorului Facebook a vazut in aceasta idee  potentialul de a oferi copiilor o serie de experiente reale in folosirea gadgeturilor si ideilor stiintifice care stau la baza revolutiei tehnologice.

“Cred ca parintii sunt copesiti de vansul luat de tehnologie. Imi doresc ca acestia sa vina si ei in laboratoarele noastre pentru a vedea ca exista moduri care permit folosirea noilor tehnologii fara implica un computer”, a mai spus sora lui Mark Zuckerberg.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here