Home Stiri Copie Made in China la Silicon Valley. Beijingul investeste 2 miliarde USD...

Copie Made in China la Silicon Valley. Beijingul investeste 2 miliarde USD in Inteligenta Artificiala

1113
0
SHARE

Statul chinez va aloca in urmatorii 5 ani echivalentul a 2,1 miliarde dolari pentru consruirea unui parc tehnologic dedicat Inteligentei Artificiale (AI).

Proiectul este o replica la Silicon Valley si va fi amplasat in apropierea capitalei Chinei, iar americanii se arata deja ingrijorati de planurile liderilor comunisti, in contextul in care programele AI vor juca un rol important si in industria de aparare, informeaza CNBC.

In 2017, China a facut cunoscuta intentia de a deveni lider global in crearea programelor AI pana in 2030, iar parcul tehnologic care va fi ridicat in districtul Mentougou va adoposti aproximativ 400 de firme.

Liderii comunisti au si trasat sarcina ca, pana in 2025, savantii implicati in cercetare sa realizeze o descoperire majora in sectorul AI.

Pretentiile Chinei incep sa ii alarmeze pe liderii de la Washington, care au deja motive de ingrijorare in urma investitiilor realizate de firme din China in startup-urile de pe continentul nord-american.

Unii analisti considera totusi ca detronarea SUA din pozitia de lider in industria IT este o misiune aproape imposibila. “Nu cred ca vom vedea China preluand sefia clasamentului, pentru ca Silicon Valley are inca un bazin de talente creative si genii care persista si va persista intotdeauna”, a explicat Jim Breyer, un cunoscut investitor in domeniu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here