Home Casa Efecte vizibile. 2018 va fi anul in care Inteligenta Artificiala isi pune...

Efecte vizibile. 2018 va fi anul in care Inteligenta Artificiala isi pune amprenta asupra noastra

941
0
SHARE

Modul in care traiesti, muncesti sau te distrezi ar putea suferi modificari radicale in acest an, gratie impactului pe care Inteligenta Artificiala (AI) il va avea asupra vietii fiecaruia dintre noi.

Conform expertilor consultati de CNBC, programele AI vor influenta intr-o masura tot mai mare viata de zi cu zi, primele schimbari urmand sa fie resimtite inca din acest an.

“Cred ca 2018 este momentul in care Inteligenta Artificiala va incepe sa aiba un impact semnificativ in multe aspecte ale vietii noastre”, sustine, Ralph Haupter, presedinte al Microsoft Asia.

Primii pasi semnificativi pe care programele AI ii vor face in viata fiecaruia se refera la interactiunea cu gadgeturile personale, dar si la modul in care ne raportam la lume sau ne desfasuram activitatea la locul de munca, opineaza mai multi specialisti.

Menajera AI

Astfel, Alejando Troccoli, senior cercetator pentru NVIDIA, crede ca asistentii personali AI vor deveni tot mai inteligenti si vor ocupa un loc tot mai important in viata noastra. “Pe masura ce acestia invata tot mai multe despre rutina zilnica a fiecaruia dintre noi, vor putea sa stabileasca un program de aprovizionare a locuintei cu cele necesare, inclusiv cumparaturile pentru prepararea unei cine pentru zilele cand luam masa acasa”.

Control vocal

“Datorita popularitatii gadgeturilor controlate vocal vom vedea aceasta tehnologie aplicata unui numar tot mai mare de dispozitive, de la iluminat si televizoare pana la masini si alte obiecte pe care le folosim constant.

In 2018 ma astept sa vad ca asistentii personali sa aiba sub control mai multe dispozitive de acest gen, desi lucrul acesta ar putea crea si multe confuzii prin stabilirea unor precomenzi vocale care sa stabileasca ce aparat din casa sa porneasca”, spune Bob O’Donnell, presedinte al TECHnalysis Research.

Fata, noul card de credit

Scanarea faciala va tine loc de card de credit sau de permis de conducere, crede Georges Nahon, director executiv Orange Silicon Valley. Acesta prezice ca, in curand, cozile din supermarketuri ar putea fi date uitarii, ca urmare a aplicarii tehnologiei AI in sectorul retail.

Afaceri bine organizate

Factorul uman este esential in dezvoltarea unei afaceri, dar comunicarea interna ar putea intra in atributiile de zi cu zi ale programelor AI, prognozeaza Chris Curran, PwC SUA.

Stiri selectate

Informatia este putere, dar, in acelasi timp, un noian de stiri te poate tine blocat in loc sau, mai rau, te poate bulversa. Astfel, un raport complet asupra subiectelor de interes pentru tine sau o analiza privind evolutia pietelor financiare pot fi sarcini pe care un program AI sa le indeplineasca cu succes, considera Reg Chua, COO, Reuters.

Aplicatii medicale

Nici macar o vizita la medic nu va mai semana cu o consultatie clasica, pe masura ce tehnologia AI face pasi rapizi in stabilirea unor diagnostice, conceperea unor programe profilactice si efectuarea unor operatii chirurgicale complexe, tine sa precizeze si Mark Michalski, director executiv al unui spital din Massachusetts.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here