Home Companii Apare un jucator IT global, cu expunere mare pe Romania

Apare un jucator IT global, cu expunere mare pe Romania

1004
0
SHARE

Fuziunea dintre Endava si Velocity Partners, o companie de dezvoltare software cu o prezenta puternica in America Latina, anunta aparitia unui jucator IT de talie globala cu o prezenta pregnanta in Romania si pe pietele invecinate.

Totodata, compania rezultata in urma fuziunii va fi capabila sa ofere clientilor mai multe optiuni in ceea ce priveste serviciile, tehnologiile, scalabilitatea si locatiile pentru livrarea proiectelor IT, arata un cpomunicat de presa al Endava.

Consolidare in piata

Organiziatia rezultata va avea peste 4.600 de angajati, iar cele sase centre noi de dezvoltare software din Argentina, Uruguay, Venezuela si Columbia vor completa capabilitatile de livrare existente din locatiile Endava din Romania, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia si Columbia.

Ca urmarea a fuziunii, organiziatia rezultata va avea peste 4.600 de angajati, iar cele sase centre noi de dezvoltare software din Argentina, Uruguay, Venezuela si Columbia vor completa capabilitatile de livrare existente din locatiile Endava din Romania, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia si Columbia.

Acest lucru va permite Endava, care ofera solutii de Digital Evolution, Agile Transformation si Automation unora dintre cele mai mari companii la nivel international din domeniile financiar-bancar, asigurari, telecomunicatii, media,technologie si retail, sa se extinda in America de Nord si sa ofere la nivel global acelasi model de livrare nearshore care i-a alimentat succesul de-a lungul anilor.

Compania are un nivel de crestere anuala de 38% a cifrei de afaceri la nivel de grup, avand la baza un mix de crestere organica si o extindere internationala sustinuta prin fuziuni & achizitii.

Oportunitati noi pentru IT-isti

In Romania, in cursul anului trecut, Endava (4.000 angajati la nivel global) a inregistrat o crestere de 28%, ajungand la peste 2.400 de angajati in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Pitesti si Tg. Mures, compania avand in plan cresterea numarului de specialisti la peste 3.000 in urmatoarele 18 luni.

De altfel, directorul general al Endava confirma intentia noului jucator global din piata IT de a-si dezvolta rechipa cu noi talente.

“Echipa Velocity are metodologia agile in ADN-ul lor si o abordare inovatoare, ceea ce va aduce capabilitati suplimentare pentru a sustine clientii nostri pe parcursul unui traseu complet de la idee la productie, si pentru a-i ajuta sa obtina o interactiune mai buna, sa fie mai flexibili si mai eficienti in relatia cu clientii lor.

Construim o companie de tehnologie la nivel global si suntem un brand aspirational pentru profesionistii IT din regiunile in care ne desfasuram activitatea, avand capacitea de a atrage cele mai bune talente si de a oferi oportunitati de cariera si de dezvoltare deosebite pentru oamenii nostri”, afirma John Cotterell, directorul Endava.

La ranul sau, Peter Stroeve, Partener Managing Partner la Velocity Partners, se declara multumit de noua perspectiva rezultata in urma fuziunii celor doua companii. “Prin integrarea in grupul Endava, clientii nostri vor avea acces la un set extins de solutii si servicii, oferindu-le in același timp angajatilor nostri acces la noi oportunitati de cariera, ceea ce se va traduce in posibilitatea de a lucra in proiecte internationale, precum si accesul la un mediu de lucru si programe de formare profesionala mai bune. “, a apreciat acesta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here