Home Companii Firea o face iarasi lata! Hocus-pocus cu un buget de un miliard...

Firea o face iarasi lata! Hocus-pocus cu un buget de un miliard de euro

1135
0
SHARE

Primarul general  Gabriela Firea repeta acceasi metoda care i-a asigurat anul trecut acces neingradit la bugetul public al Primariei Bucuresti si tine departe de ochii publicului modul in care va cheltui echivalentul a un miliard de euro, banii publici aflati la indemana ordonatorului principal de credite.

A devenit experta in escrocherii procedurale”, acuza presedintele USR Bucuresti, consilierul general Roxana Wring, dupa ce formatiunea a sesizat depasirea termenului legal de dezbatere a bugetului pe anul in curs al Primariei Municipiului Bucuresti.

Conform legii 273/2006, ordonatorii principali de credite au responsabilitatea ca, in termen de 15 zile de la publicarea in Monitorul Oficial a bugetului de stat, sa afiseze la sediul institutiei sau sa publice in presa locala proiectul de buget local, lasand o perioada de 15 zile pentru dezbaterea acestuia si depunerea eventualelor contestatii de catre populatie.

Legea bugetului de stat a fost promulgata de presedintele Romaniei inca de pe 03 ianuarie, iar Firea da semne ca intentioneaza sa repete acelasi scenariu de anul trecut, cand a intarziat definitivarea bugetului local si nu l-a mai supus procedurii de dezbatere publica.

Motivul pentru care Primarul Capitalei nu pune bugetul in dezbatere publica este pentru ca nu vrea ca bucurestenii sa vada ce cheltuieli vor fi in 2018. De altfel, Gabriela Firea a devenit experta in astfel de escrocherii procedurale prin care ascunde orice informatie care ii poate afecta imaginea“, reclama Roxana Wring.

Liderul USR Bucuresti aminteste si alte cazuri in care Firea a fortat legea administratiei publice mizand pe cartea masinariei de vot PSD-ALDE din Consiliul General, care ii permite sa isi continue sirul de abuzuri: hotararea privind modificarea regulamentului taxi si cea de crestere a organigramei aparatului de lucru al primarului cu 100 de posturi, ambele introduse in timpul sedintelor in care au si fost aprobate.

In 2017, plasarea destinatiei luate de banii publici intr-o opacitate totala i-a permis Gabrielei Firea sa cheltuiasca aproximativ 200 milioane de euro pentru dotarea celor 21 de firme din Holdingul Municipal Bucuresti, fara ca utilitatea majorarii de capital sa fie justificata cu argumente limpezi.

Gradul de opacitate ridicat a fost pe punctul sa ii aduca primarului general si un proces penal din partea organizatiei Funky Citizens pentru nepunerea in dezbatere a bugetului local, nepublicarea proiectului de buget local si a propunerilor de rectiificare a acestuia in termenele stabilite de lege, ca si pentru evacuarea fortata a reprezentantului ONG-ului, Elena Calistru, de la sedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti in care au fost discutate aceste subiecte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here