Home CSR Auchan isi trece in portofoliu un proiect CSR dedicat naturii din Romania

Auchan isi trece in portofoliu un proiect CSR dedicat naturii din Romania

1076
0
SHARE

Auchan Retail Romania a alocat fondurile necesare derularii unui proiect de anvergura centrat pe frumusetea naturii salbatice din tara noastra. Pelicula “Romania Neimblanzita” este atat un apel la conservarea zonelor naturale nealterate din tara noastra, cat si un mod de a sarbatori 100 de ani de la Marea Unire, anunta compania, prin  intermediul unui comunicat de presa.

Dupa ce, in 2017, Auchan a realizat cea mai mare actiune privata de plantare din Romania, demersurile pentru protejarea mediului continua. Auchan a decis sa marcheze implinirea celor 100 de ani de la Marea Unire a Romaniei printr-un proiect de anvergura, ale carui actiuni se vor desfasura pe intreaga perioada a anului 2018. Filmul de lung metraj Romania Neimblanzita, ce sta la baza acestui proiect, este o productie unica, importanta, care dezvaluie frumusetea salbatica a Romaniei, frumusete nealterata, neprelucrata, magica, dar vulnerabila, in acelasi timp.

“Natura frumoasa din tara noastra este un motiv de mandrie si bucurie pentru toti romanii si implicit pentru cei 10.000 de angajati ai Auchan. Pornind de la acest adevar, impreuna, am decis sa le oferim romanilor un dar. Aceasta a fost motivatia simpla de la care am demarat realizarea proiectului. Natura in mijlocul careia traim, dar pe care rareori o contemplam, este fragila. Sta insa in puterea noastra sa o conservam. “UNELE LUCRURI TREBUIE PASTRATE ASA CUM SUNT” – este mesajul pe care dorim sa-l transmitem. Este o invitatie la cunoastere, responsabilitate, si pretuire. Este, in acelasi timp, o poveste despre Romania, acea Romanie ascunsa, pe care, in 2018, va propunem sa `o privim in ochi`”,  explica Ionut Ardeleanu, Director General, Auchan Retail.

Filmul este sustinut de Auchan Retail Romania si de ONG-ul de mediu The European Nature Trust si realizat de casa de productie britanica Off the Fence.

Pelicula isi va face debutul international pe 18 martie, la Washington, in cadrul unui festival de film ecologic si pe data de 12 aprilie, la Londra, in cadrul galei BAFTA (British Academy of Film and Television Arts).

In cinematografele din Romania, filmul va fi distribuit de Transilvania Film, iar premiera va avea loc pe data de 13 aprilie 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here