Home Cariere BASF pregateste liceenii pentru viitor. Programul gratuit BASF Chemgeneration se lanseaza in...

BASF pregateste liceenii pentru viitor. Programul gratuit BASF Chemgeneration se lanseaza in 3 orase din Romania

841
0
SHARE

Incepand din luna martie, BASF lanseaza in trei orase din Romania – Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi – programul stiintific BASF Chemgeneration, destinat elevilor de liceu. Programul se va desfasurainperioada 2018-2019 si va fi gratuit pentru toti liceenii din tara.

Scopul programului este de a educa elevii, intr-un mod practic, cu privire la importanta chimiei si a stiintelor naturale pentru construirea unui viitor durabil. Elevii sunt invitati sa participe la o serie de ateliere de chimie, cu durata totala de 90 de minute, incadrul carora asista la prezentari interactive, invata normele de conduita in laborator si efectueaza experimente in perechi, asistati de moderatori special instruiti. Atelierele sunt destinate tuturo rliceenilor, si nu doar celor cu rezultate de exceptie sau pasionati de chimie.

“Am creat acest program pentru ca elevii sa inteleaga cum functioneaza chimia dincolo de manuale si de sali de clasa, sa participe la experimente interactive si sa afle cum, prin intermediul stiintei, fiecare dintre noi poate contribui cu solutii atat la micile probleme cotidiene, cat si la unele dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta societatea contemporana”, spune Luminita Teodorescu, Managing Director, BASF Romania.

BASF Chemgeneration este un proiect amplu, care se organizeaza in 11 tari din Europa Centrala si de Sud, impreuna cu unele dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din lume. In Romania, BASF realizeaza acest program in parteneriat cu Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor (Universitatea Politehnica din Bucuresti), Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica (Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca), Facultatea de Chimie (Universitatea Alexandru I. Cuza din Iasi).

“Tema acestei prime editii este economia circulara, mai exact, reutilizarea unui obiect prin reciclare”, explica Luminita Teodorescu. “Elevii vor crea un sistem real de filtrare a apei, vor fabrica hartie de scris prin reciclarea ziarelor vechi, vor extrage metal prin electroliza si vor demonstra ca exista materiale plastice care pot fi degradate complet in mai putin de patru saptamani. Practic, vor dovedi ca este posibil sa atingem obiectivul <<zero deseuri>>, fara sa renuntam la confortul de zi cu zi.”, a mai spus directorul BASF Romania.

 

Inscrierile la atelierele BASF Chemgeneration pot fi facute exclusiv de catre profesori, prin completare aformularului disponibil pe pagina web a proiectului sau prin trimiterea unui email la adresele urmatoare:

Iasi – iasichemgeneration@hotmail.com

Cluj-Napoca – chemgeneration@chem.ubbcluj.ro

Bucuresti –  teenslab@yahoo.com.

Numarul participantilor care se pot inscrie la un modul de curs este cuprins intre 24 si 30 de elevi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here