Home Cariere Kasperky Lab cauta solutii pentru accesul femeilor in industria de securitate cibernetica....

Kasperky Lab cauta solutii pentru accesul femeilor in industria de securitate cibernetica. Doar 11% locurile de munca sunt ocupate femei

936
0
SHARE

In industria de securitate cibernetica doar 11% din totalul fortei de munca este reprezentat de femei, conform studiului Kaspersky Lab „Sub 11%: un studiu privind motivele pentru care femeile nu intra in securitatea cibernetica”.

Acesta subliniaza niste aspecte interesante despre motivele pentru care femeile care doresc sa urmeze o cariera in securitatea cibernetica inca intampina dificultati. Studiul din 2017 despre forta de munca in domeniul securitatii informatiilor, la nivel global, realizat de ISC si Centrul pentru securitate cibernetica si educatie, arata ca 42% dintre participanti sunt de acord ca este important sa ai un model de acelasi sex in cariera de interes. De fapt, jumatate dintre femeile chestionate prefera sa lucreze intr-un mediu unde exista o pondere egala intre barbati si femei.

Majoritatea femeilor care au raspuns la chestionar au subliniat faptul ca si-au ales carierele la o varsta destul de frageda (15-16 ani). Multe dintre acestea se simt descurajate de discrepanta existenta intre numarul mare de barbati din industrie si cel al femeilor si spun ca vor sa lucreze intr-un mediu unde ponderea sa fie mai echilibrata.

O parte dintre ele spun ca nu gasesc un model feminin de urmat in cadrul acestei industrii, unde barbatii par sa faca legea.

Pe de alta parte, in cadrul pregatirii la nivel de invatamant superior, barbatii par avantajati de interesul lor pentru stiinte exacte, matematica fiind preferata de 49% dintre ei, fata de 36% femei, in vreme ce spre IT se indreapta 21% dintre adolescentii de sex masculin, fata de 7% dintre tinerele femei, dupa cum arata studiul ISC.
Acest lucru se observa si in lipsa de abilitate a femeilor de a scrie coduri de programe (57%), ca si in dezinteresul aratat fata de o cariera in IT (52%).

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here