Home Companii Instant Factoring, o solutie prin care iesi din criza de lichiditati. Cine...

Instant Factoring, o solutie prin care iesi din criza de lichiditati. Cine se afla in spatele platformei fintech?

933
0
SHARE

Prima platforma fintech de factoring din Romania, Instant Factoring, si-a inceput activitatea pe piata locala de pe 29 martie, dar, in termen scurt, tinteste sa deschida doua noi sucursale in Europa Centrala si de Est si sa devina liderul regional in micro-factoring.

Platforma a fost creata cu rolul de a sprijini dezvoltarea micilor companii si antreprenori, prin transformarea rapida si facila a facturilor de incasat ale acestora in lichiditati.Compania estimeaza pentru primul an de activitate aproximativ 1000 de clienti, cu o valoare medie per factura de circa 1000 de euro.

Intre debitor si creditor

Intr-un comunicat de presa lansat de companie se aminteste faptul ca, in Romania, microintreprinderile cu o cifra de afaceri de pana la 5 milioane de euro reprezinta peste 98% din totalul afacerilor si insumeaza 26% din cifra de afaceri totala a companiilor.

Conform statisticilor Instant Factoring legate de performantele financiare ale IMM-urilor, intarzierile la plata au crescut in 2017 fata de anii anteriori, plata facturilor facandu-se cu o intarziere medie de 80 de zile. 85% dintre facturi sunt achitate cu intarziere, cauza principala fiind lipsa acuta de finantare a intreprinderilor mici si mijlocii. Potrivit companiei, cel mai mare risc pentru neincasarea la termen se inregistreaza in urmatoarele sectoare de activitate: constructii, distributie, agricultura, transporturi, metalurgie si servicii prestate intreprinderilor.

Solutie rapida

Pe fondul lipsei de lichiditati din piata,Instant Factoring ofera o solutie transparenta, prin care isi propune sa transforme in bani orice factura de incasat la termen cu o valoare de maximum 10.000 lei (TVA inclus),in mai putin de 24 de ore.

Astfel, dupa incarcarea facturii pe platforma de catre client, acesta primeste un raspuns pozitiv sau negativ in doua ore, iar in 24 de ore de la raspunsul pozitiv se va face viramentul bancar in contul sau, fara a avea nevoie de alte documente. Costul serviciului este reprezentat de un singur comision, in valoare de 3% pe luna din suma totala a facturii, care va fi afisat automat in momentul incarcarii facturii de catre client.

„Prin aceasta platforma, unica in Romania, ne angajam sa sprijinim intreprinderile mici prin furnizarea de lichiditati ori de cate ori este necesar. Echipa dedicata clientilor nostri si platforma tehnologica ne permit sa venim cu o solutie de finantare on-line,in care inregistrarea dureaza cateva minute, aprobare in doua ore, decontul facturilor in 24 de ore direct in contul clientului, suport clienti in timp real si transparenta completa a tarifelor. Estimam ca peste 60% dintre clientii care vor apela la serviciile noastre vor fi microintreprinderi si IMM-uri cu o cifra de afaceri intre 50.000 si 2 milioane de euro, PFA-uri si reprezentanti ai profesiilor liberale. Din practica, aceste categorii se confrunta cel mai des cu realitatea de a fi prinsi la mijloc intre scadentele mari de plata din partea clientilor si termenele limita stricte pentru plata furnizorilor, angajatilor si a taxelor la stat.”, declara Elisa Rusu, CEO Instant Factoring.

Elisa Rusu este CEO-ul companiei si unul dintre cei mai experimentati profesionisti in domeniu, conducand in ultimii 15 ani mai multe institutii de factoring si IFN-uri precum Banca Transilvania Factoring, Meridian Leasing sau Compania de Factoring. Din board-ul companiei fac parte: Cristian Ionescu (managing partner al boutique-ului de investitii Chartered Debt Management si ex-CEO Coface Romania, Bulgaria si Slovacia), Piotr Swieboda (CEO Inovo VC, fond de investitii de risc din Polonia) si Alexandru Lapusan (CEO si co-fondator al companiei de solutii de afaceri si tehnologie Zitec si Vicepresedinte ANIS).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here