Home Companii Eticheta succesului: Crestere a cifrei de afaceri de 21% pentru un producator...

Eticheta succesului: Crestere a cifrei de afaceri de 21% pentru un producator roman

628
0
SHARE

Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografica producatoare de etichete autoadezive din Romania, a raportat in 2017 o cifra de afaceri de peste 19,8 milioane de euro, in crestere cu 21% fata de anul precedent si investitii in tehnologie si software de 2 milioane de euro.

Compania se mentine pe un trend ascendent si in primele trei luni ale anului 2018, inregistrand o crestere de 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru 2018, reprezentantii companiei estimeaza o crestere de 10% a afacerilor.

Distributie pe mai multe continente

Cu o experienta de 27 ani, compania romaneasca cu sediul in Apahida, jud. Cluj, detine 4 centre logistice in Romania: la Timisoara, Brasov, Ilfov, Pascani si 2 centre logistice in Ungaria si Germania, in care lucreaza peste 250 de angajati.

Potrivit datelor companiei, exporturile au reprezentat 24% din totalul cifrei de afaceri inregistrata in 2017, avand livrari in 14 tari din Europa, Asia si America de Nord. De asemenea, numarul de clienti al companiei a crescut cu circa 10% in 2017 fata de anul precedent.

Incepand cu anul 2013, compania a dezvoltat un plan major de investitii, propunandu-si sa investeasca pana in 2021 aproximativ 18 milioane de euroin tehnologie si software, avand ca obiective imbunatatirea fluxului de lucru, a calitatii produselor, dar si introducerea unor produse noi in linia de productie.

„In activitatea noastra, imbinam tehnologia de ultima ora cu experienta de peste 27 de ani in industrie, pentru a oferi cele mai bune produse clientilor nostri. De aceea, din 2013 si pana in 2021 ne-am propus sa investim anual in functie de strategia de dezvoltare a business-ului. In 2018 vom implementa un nou sistem ERP customizat in domeniul tipografiilor, care ne va permite sa imbunatatim fluxurile interne si sa le automatizam pe unele dintre acestea.”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Sunimprof Rottaprint.

Crestere sincron cu sectorul alimentar

Cele mai solicitate produse din oferta Sunimprof Rottaprint sunt etichetele imprimate si capacele de iaurt, avand o pondere de 65% din totalul comenzilor. In topul industriilor care au solicitat serviciile companiei in 2017, industria prelucratoare conduce clasamentul cu un procent de 69%.

In ceea ce priveste sectoarele de activitate, 38% dintre clienti provin din domenii precum fabricarea produselor lactate si a branzeturilor, fabricarea produselor din carne (inclusiv carne de pasare), prelucrarea si conservarea carnii, productia de bauturi racoritoare nealcoolice, productia de ape minerale si alte ape imbuteliate, fabricarea painii, a prajiturilor si a produselor de patiserie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here