Home Cariere Concurs de solutii energetice pentru orasele smart. Studentii romani pot participa

Concurs de solutii energetice pentru orasele smart. Studentii romani pot participa

1042
0
SHARE

Schneider Electric, specialistul global in transformarea digitala a managementului energiei si a automatizarii, a lansat Go Green in the City 2018, o competitie la nivel global care isi propune sa gaseasca idei indraznete si solutii inovatoare pentru orase smart, eficiente din punct de vedere energetic.

Este al optulea an de cand compania organizeaza Go Green in the City, care a devenit un eveniment emblematic pentru studentii din domeniul ingineriei si business-ului din toata lumea.

In 2017 au participat aproape 20.000 de tineri cu idei inovatoare, din 3.000 de universitati, localizate in 180 de tari, iar 58% dintre acestia au fost femei. Mizele competitiei Go Green in the City sunt mari, participantii fiind atrasi de oportunitatile de a face networking, de a-si gasi mentori, de a calatori, de a castiga premii in bani si de a descoperi job-uri sau proiecte de business.

Paleta extinsa

In 2018, competitia starneste si mai mult interes, datorita abordarii unei palete extinse de subiecte. Studentii sunt invitati sa isi prezinte ideile indraznete in cadrul uneia dintre cele cinci categorii: sustenabilitate si incluziune sociala, economie digitala, lanturi de aprovizionare inteligente, securitate cibernetica sau “Fara limite/idei indraznete pentru economia verde” (orice subiect). “Sustenabilitate si incluziune sociala” si “Fara limite” au fost dintotdeauna subiecte foarte populare. Cele trei categorii nou adaugate reflecta importanta crescuta a digitalizarii, precum si abordarea inovatiei ca domeniu unde totul e posibil.

Olivier Blum, Chief Human Resources Officer la Schneider Electric a explicat: “Schneider Electric are o viziune curajoasa pentru a rezolva paradoxul energiei prin care trece planeta. Go Green in the City a fost proiectat drept o platforma in cadrul careia tinerii inovatori pot sa devina o parte integranta a acestei viziuni. Ajutand studentii sa isi dezvolte ideile privind noi solutii sustenabile si sa capete experienta in industria noastra este o modalitate buna de a produce o schimbare pozitiva.”

Acest entuziasm este impartasit in totalitate de participanti. Raja Jain si Nimisha Gupta de la IIT Roorkee din India, s-au clasat pe primul loc in cadrul finalei din 2017 a Go Green in the City cu proiectul lor, sistemul de racire cu aer “Evacool”. Conform celor doi studenti, “Go Green in the City a fost un vis devenit realitate! Castigarea competitiei a reprezentat o realizare importanta pentru noi si a fost o oportunitate minunata de a invata. Daca sunteti interesati de modul in care tehnologia poate promova practici sustenabile, acest proiect e cea mai buna alegere!”

Succes in crestere

Echipele trebuie sa fie compuse din doi studenti care pe durata competitiei sa urmeze cursurile unor institutii de educatie din aceeasi tara, din domeniul ingineriei sau al business-ului. Fiecare echipa trebuie sa includa cel putin o persoana de sex feminin, conform politicilor Schneider Electric privind diversitatea si incluziunea sociala. Termenul limita pentru inscrieri este 1 iunie 2018.
Toate echipele care se vor califica pe lista scurta vor fi ghidate de expertii Schneider Electric pentru a realiza propuneri de business viabile pe care sa le prezinte in cadrul uneia dintre cele sapte semi-finale regionale care se vor desfasura de-a lungul verii in Europa, America de Nord, China, India, Asia- Pacific, Orientul mijlociu si Africa, America de Sud.

Fiecare dintre cei sapte castigatori regionali vor fi invitati pentru a se pregati pentru competitia finala alaturi de o echipa exceptionala formata in totalitate din femei si doua echipe “wild-card” (formate din semi-finalisti).
Dupa aceasta runda, zece echipe se vor confrunta in finala din Statele Unite (orasul urmeaza sa fie anuntat) in toamna. Echipa castigatoare selectata de catre juriu va avea sansa de a-si incepe o cariera la Schneider Electric, precum si de a vizita oricare doua sedii internationale Schneider Electric din intreaga lume, la alegere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here