Home Companii Economii de 200.000 de euro prin digitalizarea afacerii la o companie din...

Economii de 200.000 de euro prin digitalizarea afacerii la o companie din Romania

902
0
SHARE

Leykom, unul dintre cei mai importanti furnizori de echipamente si produse pentru industria de publicitate din Romania, si-a digitalizat procesele de business prin implementarea solutiei SAP ERP, reusind sa recupereze, in numai 1 an, 200.000 de euro prin optimizarea si valorificarea stocurilor de produse. Implementarea sistemului SAP a durat 9 luni si s-a realizat cu 80% din bugetul estimat initial.

Sistemul SAP ERPales de Leykom este dedicat industriei de Wholesales & Distribution si a fost implementat in departementele financiar,contabilitate de gestiune, aprovizionare si vanzari.Implementarea a fost realizata de Red Point Software Solutions si a urmarit reducerea erorilor umane si a costurilor de livrareprin automatizare, eficientizarea si optimizarea proceselor de afaceri.

”Cand am decis ca este timpul sa adoptam un nou sistem ERP, tot ce stiam despre SAP era ca solutiile sale sunt scumpe, destinate companiilor foarte mari, iar procesul de implementare este foarte anevoios. Experienta de implementare alaturi de SAP si Red Point ne-a aratat opusul: solutia este foarte potrivita pentru o companie ca a noastra, iar implementarea a fost o ocazie extraordinara de a ne remodela unele procese de afaceri, cu obtinerea de beneficii imediate”, a declarat Razvan Cana, Director Logistica, Leykom si Manager Proiect implementare SAP.

Solutia SAP ERP ajuta Leykom sa raspunda provocarilor datorate intrarilor redundantede date, raportarilor incomplete sau insuficiente si gestionarea nesatisfacatoare a vanzarilor din cauza lipsei de vizibilitate asupra conturile clientilor si a inventarului. Totodata, timpul de la preluarea comenzii pana la incasare, dupa implementarea solutiei SAP, a fost redus cu 30%.

“Ne dorim ca toti clientii nostri sa beneficieze de platforme digitale de ultima generatie pentru a-si optimiza procesele si pentru a inova. Prin implementarea SAP ERP, Leykom poate dezvolta noi servicii si produse, iar in acelesi timp se bucura de o vizibilitate optima, in timp real, asupra tuturor aspectelor ce tin de adminstrarea afacerii. Aceste capabilitati sunt necesare pentru diferentierea de competitie intr-o economie digitala”, a afirmat Cristian Popescu, Managing Director, SAP Romania.

Investitiile viitoare in IT ale Leykom includ achizitia unor solutii software de marketing si de customer service integrate cu magazinul online si implementarea sau optimizarea de procese noi pentru solutia SAP ERP.

“Odata cu implementarea solutiei SAP ERP dedicata industriei de Wholesales & Distribution, Leykom reuseste sa raspunda mai bine asteptarilor clientilor sai care activeaza intr-un spatiu al creativitatii si al inovatiei, prin optimizarea stocurilor de produse, marirea capacitatii de livrare si alinierea cu noile tehnologii”, a mentionat Razvan Gidei, General Manager Red Point Software Solutions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here