Home Noutati Intalnire Romania-Mexic la CCIR. Marcile autohtone au o sansa in plus sa...

Intalnire Romania-Mexic la CCIR. Marcile autohtone au o sansa in plus sa performeze la nivel international

1203
0
SHARE

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a primit vizita unei delegatii formata din membri ai Camerei Deputatilor a Statelor Unite Mexicane. Delegatia a fost condusa de Victor Giorgana, Presedintele Comisiei de Relatii Externe a Parlamentului mexican.

Daraban a reiterat disponibilitatea CCIR de a consolida relatiile comerciale dintre tarile cele doua state, institutia activand simultan atat pe plan intern, ca interfata intre mediul de afaceri si institutiile statului, cat si la nivel international, ca promotor al companiilor romanesti in efortul acestora de a-si internationaliza activitatea.

„CCIR incurajeaza companiile romanesti sa acceseze pietele non-UE, pentru a creste si diversifica exporturile, care in prezent merg preponderent spre piata Uniunii Europene. De asemenea, CCIR promoveaza in mod constant dezvoltarea marcilor autohtone care sa genereze o valoare adaugata cat mai mare pentru export”, a sustinut presedintele CCIR.

Giorgana a mentionat faptul ca Romania reprezinta o piata de foarte mare interes pentru Mexic, avand in vedere ca relatiile comerciale bilaterale dintre Mexic si UE beneficiaza de o serie de reglementari stabile in baza Acordului de Asociere Economica, Armonizare Politica şi Cooperare.

„Mexicul este in plin proces de indenficare de noi piete internationale cu care sa consolideze relatii comerciale si economice, in contrapondere cu dependenta economica pe care o are fata de statele din America de Nord”, a declarat Victor Giorgana.

Conform datelor ONRC, la nivelul lunii mai 2017, pe teritoriul Romaniei activeaza un numar de 28 companii mexicane, cu un capital total subscris de 57.560 RON. La nivelul anului 2017, valoarea totala a schimburilor comerciale dintre Romania si Mexic s-a cifrat la 185,5 milioane euro. Schimburile comerciale sunt reglementate de catre Acordul de Asociere Economica, Armonizare Politica şi Cooperare dintre Mexic şi Uniunea Europeana, intrat in vigoare la 1 iulie 2000.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here