Home Cariere Julia Leferman, realeasa ca reprezentant al regiunii Central si Est Europene in...

Julia Leferman, realeasa ca reprezentant al regiunii Central si Est Europene in Comitetul Executiv al Berarilor Europeni

229
0
SHARE

Julia Leferman care ocupa si functia de Director General al Asociatiei Berarii Romaniei, se afla la al doilea mandat in Comitet. Pentru prima data, ea a fost aleasa in 2018 ca reprezentant regional al acestui Comitet care reuneste presedintele, vicepresedintele Berarilor Europeni si reprezentantii celor 5 regiuni la nivel european.

Prezentul mandat va expira la sfarsitul acestui an.

„Ma onoreaza increderea acordata de Board-ul Berarii Europei si de colegii din asociatiile berarilor din regiune si astept cu interes sa continuam sa lucram impreuna pentru a sustine eforturile de reprezentare a intereselor industriei berii nu numai la nivel local, ci si la nivelul Uniunii Europene. 2021 va fi un an plin de provocari pentru sectorul nostru in ceea ce priveste implementarea masurilor necesare pentru trecerea la economia circulara, dar si politicile fiscale si agricole care vor sustine revenirea economica”, spune Julia Leferman, proaspat re-aleasa in Comitetul Executiv al Berarilor Europei.

„Profit de aceasta ocazie pentru a-i multumi Juliei pentru contributia valoroasa din actualul ei mandat. In timp ce cautam iesiri din aceasta criza, o pot asigura ca echipa de la Bruxelles va continua sa ii ofere tot sprijinul necesar in reprezentarea regiunii central si est europene, intr-o perioada care va fi cu siguranta una foarte dificila pentru producatorii de bere din Europa”, afirma Pierre-Olivier Bergeron, Secretar General Berarii Europei.

Din regiunea central si est europeana fac parte asociatiile nationale ale berarilor din Bulgaria, Cehia, Croatia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Europa este al doilea mare producator de bere din lume, dupa China. In cadrul Berarilor Europeni, sunt peste 10.000 de fabrici de bere active care produc peste 400 de milioane de hectolitri de bere si creeaza 2,3 milioane de locuri de munca de-a lungul intregului lant de productie, de la cereale pana la paharul de bere.

Contributia totala a sectorului berii la veniturile guvernamentale a fost de aproape 44 miliarde EUR in UE in 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here