Home Companii Mare parte dintre romani prefera transferurile de bani de pe mobil

Mare parte dintre romani prefera transferurile de bani de pe mobil

585
0
SHARE

TransferGo, compania de transferuri online internationale rapide de bani, a inregistrat in 2020 o crestere a gradului de utilizare a aplicatiei pentru dispozitive mobile, in randul romanilor, in comparatie cu platforma sa web. Astfel, 73% dintre romanii care utilizeaza TransferGo prefera aplicatia mobila, spre deosebire de 27% care aleg sa transfere bani prin intermediul website-ului TransferGo.

Din datele inregistrate de companie, preferinta utilizatorilor romani pentru aplicatia sa mobila a inregistrat o crestere sustinuta, de la un an la altul, pornind de la un grad de adoptie de 4%, in 2016 si ajungand la 73%, in 2020. Numai in ultimii 2 ani, utilizarea aplicatiei mobile TransferGo, in randul romanilor, a crescut cu 20 de procente, de la 53% in 2018, an care a marcat si devansarea platformei web din punct de vedere al procentului de utilizatori.

„Dezvoltarea accelerata a sectorului de smartphone-uri, cat si a tehnologiilor si aplicatiilor mobile, din ultima perioada, a determinat o schimbare majora in comportamentul utilizatorilor, care au devenit din ce mai orientati catre serviciile si aplicatiile mobile si mai deschisi fata de serviciile din sectorul fintech. Aceasta deschidere se reflecta si in randul utilizatorilor nostri si suntem atenti la feedback-ul lor, pentru a putea imbunatati constant experienta de utilizare si a ii asigura ca banii lor ajung rapid si in siguranta la destinatie”,  a declarat Marius Nedelcu, Director of Brand Marketing & Market Expansion, TransferGo.

Aceasta preferinta a utilizatorilor romani pentru aplicatia mobila se explica pe de-o parte prin usurinta de utilizare si accesibilitatea aplicatiei TransferGo, care este optimizata prioritar pentru dispozitivele mobile, inca din faza de dezvoltare, dar si prin faptul ca romanii aleg tot mai des in ultimul timp sa se conecteze la internet prin intermediul smartphone-urilor. In 2019, smartphone-urile au fost cele mai utilizate dispozitive pentru accesarea internetului, in randul romanilor, de catre toate categoriile de varsta. Cu toate acestea insa, generatiile mai in varsta au pastrat pe locul doi in topul preferintelor lor, la o distanta relativ mica, si desktop-urile/laptop-urile, acestea fiind utilizate in proportie de 52%, spre deosebire de smartphone-uri cu 72%.

In plus, din punct de vedere al sistemelor de operare pe care ruleaza dispozitivele utilizatorilor TransferGo, datele din 2020 arata ca cei mai multi utilizeaza dispozitive Android, in procent de 54%, fata de utilizatorii iOS, in procent de 19%, restul de 27% fiind dat de utilizatorii web. Utilizatorii de Android au castigat peste 20 de procente in ultimii 2 ani, ei fiind aceia care au detronat platforma web in favoarea aplicatiei mobile, datele din 2018 ilustrand un grad de utilizare de 33% pentru Android, 53% pentru web si 14% pentru iOS.

Si de aceasta data, obiceiurile utilizatorilor TransferGo sunt justificate de tendinta generala inregistrata in randul romanilor, care ilustreaza preferinta acestora pentru sistemul de operare Android: 81,6% din traficul de internet realizat de romani provine de la dispozitive Android, o crestere de 2,1% fata de anul precedent, in timp ce 17,6% din trafic provine de la dispozitive iOS, aceasta reprezentand o scadere de 6,3% fata de anul precedent.

Aplicatia Android este preferata de romanii care trimit bani in tara din aproape toate regiunile, cat si de cei din tara care fac transferuri peste hotare. Spre exemplu, anul acesta, romanii din Regatul Unit care au efectuat tranzactii catre Romania, au utilizat aplicatia pentru dispozitive mobile in proportie de 90%. Insa, exista si o exceptie de la aceasta tendinta generalizata de utilizare, care se observa in tranzactiile efectuate de cei din Romania catre rudele si prietenii lor din Germania, a caror tranzactii au fost facute, in proportie de 60% prin intermediul website-ul TransferGo.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here