Home Cariere Romsilva are un nou director general. Afla cine este si ce posturi...

Romsilva are un nou director general. Afla cine este si ce posturi a mai ocupat

805
0
SHARE

Consiliul de administratie al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, intrunit  pe 13 octombrie 2020, l-a numit pe Teodor Tigan in functia de director general, cu un mandat pana la 31 decembrie 2021.

Selectia directorului general al Romsilva s-a derulat conform Ordonantei de Urgenta 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice si a demarat in luna iulie, iar la procedura de selectie s-au inscris doi candidati. In urma finalizarii proceduri, efectuata de un expert independent in recrutarea resurselor umane, acesta a recomandat Consiliului de Administratie numirea lui Teodor Tigan pentru functia de director general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

Teodor Tigan are varsta de 62 de ani si a absolvit Liceul Tehnic Silvic Timisoara si Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere Brasov. A fost inginer silvic responsabil cu activitatea de fond forestier la Directia Silvica Arad pana in anul 2003 si, ulterior, sef al Ocolului Silvic Iuliu Moldovan, pana in anul 2007.

In ultimii 13 ani a ocupat functia de director al Directiei Silvice Arad, iar in ultimele trei luni si jumatate a asigurat, cu mandat interimar, conducerea Romsilva.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza padurile aflate in proprietatea publica a statului roman, aproximativ 48% din totalul padurilor la nivel national, asigura servicii silvice pentru circa un milion de hectare paduri aflate in alte forme de proprietate, si are circa 16.500 de angajati la nivelul celor 41 de directii silvice, administratiile a 22 de parcuri nationale si naturale si a celor 12 herghelii de stat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here