Home Companii Magazinele Carrefour, la standarde internationale de siguranta impotriva COVID-19

Magazinele Carrefour, la standarde internationale de siguranta impotriva COVID-19

525
0
SHARE

Carrefour Romania a primit Certificarea internationala de Conformitate – SAFE Asset Group care atesta rigurozitatea si corectitudinea masurilor anti-Coronavirus implementate de companie si le recunoaste ca fiind in conformitate cu recomandarile actuale comunicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) si cu bunele practici internationale din retail.

Astfel, SAFE Asset Group recunoaste Carrefour Romania ca fiind o companie “COVID-19 Compliant”, in acelasi timp confirma certificarea “COVID-19 Compliant” pentru toata reteaua de hipermarketuri Carrefour din Romania si pentru sediul central al companiei.

Certificarea tuturor hipermarketurilor Carrefour si a spatiilor de birouri a rezultat in urma unui proces riguros de evaluare a cadrului global de proceduri de siguranta, inclusiv a protocoalelor de curatenie si reactie, efectuat in perioada septembrie-octombrie 2020. Evaluarea s-a concentrat pe 4 directii vizate de organizatia de certificare: (1) comunicarea masurilor de siguranta, (2) protocolul de igiena, (3) siguranta clientilor si a angajatilor si (4) procedura de raspuns in cazul incidentelor.
“Din prima zi si in fiecare zi, prioritatea noastra este sanatatea clientilor si a colegilor nostri, de care ne ingrijim prin actiuni concrete. Credem ca responsabilitatea incepe cu fiecare dintre noi si ca doar impreuna putem avea grija de comunitate. De la debutul crizei am luat decizii care sa ne aseze cu un pas inaintea unei boli care loveste, oricum, rapid. Si nu lasam garda jos. Venim acum catre clienti cu o certificare internationala, care aduce o siguranta in plus in magazine. Continuam sa investim in standarde de siguranta pentru spatiile noastre si in tehnologie care sa imbunatateasca experienta clientilor nostri”, a declarat Catalin Samara, Chief Operation Officer Carrefour Romania.

Tehnologia din magazinele Carrefour a devenit cu atat mai importanta pe perioada pandemiei, aceasta ajutand clientul sa castige timp, printr-o sesiune rapida si simpla la cumparaturi. Astfel, prin aplicatia Carrefour, cu functia Scan & Pay, clientii pot scana produsele direct de la raft, le adauga in cos si, cand ajung la casa, nu mai trebuie sa le puna pe banda, ci pot plati folosind codul de bare unic generat de aplicatie. La Casele Self Service, clientii scaneaza produsele si platesc singuri, cash sau card, iar pentru cei care vor sa cumpere de oriunde, exista platformele online carrefour.ro si BRINGO (serviciul personalizat de cumparaturi cu livrare in 90 de minute) sau optiunea Click & Collect, direct in magazin.

Toate acestea vin sa completeze un set de masuri implementate de catre companie in toate magazinele din tara. Carrefour a instalat panouri transparente de protectie la toate casele de marcat. Ora de ora igienizeaza carucioarele, cosurile de cumparaturi, spatiile pentru deservirea clientului la case (inclusiv benzile de produse), POS-uri, tastaturi, separatoare clienti si cantarele din raioanele de produse proaspete. Asigura dispensere cu solutie dezinfectanta la intrarea in magazin, dar si in zonele cu produse proaspete, pentru a face posibila dezinfectia mainilor inainte ca orice client sa-si aleaga produsele.

In plus, pune la dispozitie manusi pentru zonele destinate brutariei, legumelor si fructelor, pentru manipularea sigura a produselor. Comunica in mod constant mesaje de preventie si siguranta, prin radio in-store si semnalistica. De asemenea, a montat chiuvete cu apa calda in incinta magazinelor pentru o si mai buna igiena a mainilor. Angajatii sunt dotati cu masti si manusi de protectie, pulverizatoare cu solutie dezinfectanta, iar mijloacele de transport pentru angajati si clienti sunt constant igienizate si dezinfectate.

Pentru obtinerea Certificarii de Conformitate COVID-19, s-a derulat un proces amanuntit de evaluare a implementarii acestui cadru larg de proceduri, luand in considerare standardul SAFE pentru Ospitalitate, Birouri, Retail si Medii Publice (SHORE) si Standardele General Acceptate de Audit (GAAS), in conformitate cu recomandarile actuale comunicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) si cu bunele practici internationale din domeniul Retail. Prin SHORE, program de certificare conceput pentru Ospitalitate, Birouri, Retail si Medii Publice recunoscut international, SAFE Asset Group a acordat peste 300 de Certificari de Conformitate COVID-19 in intreaga lume, certificand, printre acestea, mari centre comerciale din Africa de Sud, Finlanda, Lituania si Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here