Home Companii Agroserv Mariuta vrea sa extinda fabrica de lactate. Cum va obtine fonduri...

Agroserv Mariuta vrea sa extinda fabrica de lactate. Cum va obtine fonduri pentru investitie

1039
0
SHARE

Fondurile obtinute din listarea obligatiunilor pe piata AeRO a BVB, vor ajuta compania Agroserv Mariuta, care detine brandul Laptaria cu Caimac, sa faca investitiile pentru anii urmatori si care se ridica la suma de 16 milioane de euro.

Agroserv Mariuta a incheiat cu succes plasamentul privat de obligatiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadenta in 2025 si la o dobanda de 5,25%. Obligatiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti. Laptaria cu Caimac este primul business cu activitate in sectorul lactate care listeaza obligatiuni pe piata AeRO a BVB.

In cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vanzare 20.000 de obligatiuni negarantate si neconvertibile in actiuni, cu o valoare nominala de 100 de euro, oferta fiind adresata unui numar de pana la 150 investitori. Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentata, atragand in total 3 milioane euro la o dobanda de 5,25%, reprezentand cel mai mic cost de finantare obtinut in 2020 la oferte de obligatiuni similare. La plasament au subscris 94 de investitori, atat persoane fizice, cat si investitori institutionali.

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a fost Intermediar si Consultant Autorizat al operaţiunii. BTCP a intermediat incepand cu 2019 sapte emisiuni de obligatiuni corporative si trei tranzactii de fuziuni si achizitii in valoare de peste 300 de milioane de euro.

“Odata cu aceasta etapa in dezvoltarea business-ului nostru am putut vedea un interes ridicat din partea investitorilor. Inca de la deschiderea plasamentului privat, totul a mers foarte bine si oferta a fost suprasubscrisa, iar asta nu poate decat sa ne bucure. Acesta este un pas important pentru proiectele pe care vrem sa le desfasuram in perioada urmatoare, iar reactia primita din partea investitorilor ne face sa ne gandim la posibilitatea de a creiona un drum catre finantari viitoare prin piata de capital”, spune Adrian Cocan (FOTO), Manager de proiect al Laptariei cu Caimac.

Urmatorul pas este pregatirea documentelor necesare pentru admiterea obligatiunilor la tranzactionare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucuresti. Laptaria cu Caimac isi propune ca prima zi de tranzactionare sa aiba loc in termen de o luna, sub simbolul MILK25E.

Extinderea sectiei de productie, cea mai urgenta investitie

Fondurile obtinute din listarea obligatiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea fabricii, pentru extinderea sectiei de productie si constructia unui depozit nou.

“Avem deja 14 produse lansate, care au ajuns luna aceasta si in Germania, iar apetitul clientilor este in crestere, astfel incat evolutia fabricii intra intr-o noua etapa. Cea mai urgenta investitie devine extinderea sectiei de productie si a depozitului existent. Vom lansa doua noi categorii de produse, branzeturi si unt, pe care speram sa le avem la rafturi in toamna anului viitor”, completeaza Adrian Cocan.

In paralel, Laptaria cu Caimac va desfasura alte doua investitii: construirea unei statii de biogaz si un sistem de recuperare si de refolosire a sticlei.

“Am avut un ritm alert de dezvoltare astfel incat exploram continuu noi surse de finantare. Ne dorim ca toate cele 3 proiecte de investitii sa se materializeze si sa ne ajute sa crestem. Am scris deja proiectul pentru statia de spalare sticle si ne-am inscris pentru evaluarea acestuia in vederea finantarii, iar sperantele noastre sunt ca in 2021 sa demaram constructia statiei de spalare ambalaje. De asemenea, in 2022 speram sa demaram constructia statiei de biogaz si astfel, in 2024 compania sa fie pe un drum drept, catre o companie carbon neutral”, a adaugat Adrian Cocan.

Investitiile estimate pentru urmatorii ani se ridica la 16 milioane de euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here