Home Companii Masina personala, optiunea nr 1 pentru transport in pandemie. Ce fel de...

Masina personala, optiunea nr 1 pentru transport in pandemie. Ce fel de masini sunt cautate

703
0
SHARE

Restrictiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat optiunile consumatorilor pentru mijloacele de mobilitate, majoritatea alegand sa-si foloseasca propria masina in locul transportului public sau al platformelor de mobilitate, arata raportul global Digital Auto Report 2020, realizat de Strategy&, departamentul de strategie globala din reteaua PwC.

Astfel, preferinta pentru modalitatile alternative de mobilitate s-a redus cel mai mult in Germania, unde 77% dintre respondenti intentioneaza sa le foloseasca mai putin. Tendinta este aceeasi in SUA (56%) si in China (51%). In timp ce in China si in SUA, consumatorii utilizeaza in principal propriul vehicul, in Germania, recurg in aceeasi masura la masina personala, bicicleta si mersul pe jos.

”La inceputul acestui an, estimarile indicau o crestere a preferintei consumatorilor pentru platformele de mobilitate si a modalitatilor de proprietate alternative in detrimentul propriilor automobile. Pandemia a inversat, cel putin o vreme, aceasta tendinta. Oamenii sunt foarte preocupati de sanatate si, ca urmare, cauta modalitati de mobilitate care le ofera mai  multa siguranta. Din acest motiv, vor continua sa foloseasca platformele de mobilitate in masura in care acestea vor reusi sa le castige increderea prin masurile de igiena si protectie care sunt acum mai importante decat preturile reduse”, a declarat Daniel Anghel (FOTO), Partener si Lider pentru Industria Auto, PwC Romania.

Ce criterii de selectie urmaresc cumparatorii

Consumatorii apreciaza tot mai mult confortul si tehnologiile cu care sunt echipate automobilele proprii, fapt care impulsioneaza dezvoltarea segmentului de automobile conectate, autonome si electrice, pe termen mediu si lung. Siguranta si navigatia sunt cele mai importante, urmate indeaproape de gestionarea vehiculelor si de functiile vehiculului ca serviciu.

Motoarele pe benzina continua sa fie cele mai cautate atat in Germania, cat si in SUA. In schimb, in China, 68% dintre consumatorii cu varsta sub 40 de ani prefera motoarele electrice, comparativ cu doar 46% in Germania si 37% in SUA.

Astfel, vehiculele electrice cu baterii (BEV) vor reprezenta 17% din vanzarile de vehicule noi din Uniunea Europeana si 19% din cele din China pana in 2025. In SUA vor avea o pondere de doar 5% pana in 2025, din cauza unui sprijin guvernamental redus.

Parcul auto din Europa este estimat sa scada cu 1,2% pana in 2035. In SUA va creste cu 1,1%, si in China, cu 3,9%, in functie de specificul fiecareia: cresterea cererii de mobilitate (China), preferintele clientilor privind mobilitatea comuna (cea mai mica in SUA) si durata medie de viata a unui vehicul (cea mai mare in Europa).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here