Home Casa Fonduri disponibile pentru programul „Casa Eficienta Energetic”. Ce solutie de economisire propune...

Fonduri disponibile pentru programul „Casa Eficienta Energetic”. Ce solutie de economisire propune Rockwool

458
0
SHARE

Programul „Casa Eficienta Energetic”, derulat de Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor prin Administratia Fondului pentru Mediu, are inca fonduri disponibile, iar doritorii pot aplica pentru a creste performanta energetica a locuintelor.

ROCKWOOL Romania, principalul producator de vata minerala bazaltica din Romania, arata ca termoizolarea casei cu ajutorul acestui produs aduce beneficii care tin nu doar de reduceri semnificative ale facturilor la energie, ci si siguranta crescuta la incendiu, confort acustic sporit si un climat sanatos in interiorul locuintei.

„Cei care aleg sa isi izoleze casa cu vata minerala bazaltica pot vedea inca de la inceput reduceri de 70% ale facturilor pentru incalzirea si racirea locuintei. Investitia initiala se recupereaza in cativa ani, mai ales in conditiile in care statul sustine financiar 60% din efort, iar produsele ROCKWOOL sunt accesibile, intrucat avem o fabrica de vata minerala bazaltica langa Ploiesti, o investitie de 50 de milioane de euro”, a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

“Un aspect chiar mai important decat economia de bani la facturile de intretinere este nivelul crescut de siguranta la incendiu pe care il are o casa anvelopata cu vata minerala bazaltica, ceea ce inseamna un plus de grija pentru noi si familiile noastre in fata focului. Vata ROCKWOOL nu arde si se incadreaza in clasa A de reactie la foc, cea mai ridicata, adica este incombustibila, nu arde si se topeste la peste 1000°C. De asemenea, vata permite peretilor sa «respire», ceea ce impiedica formarea mucegaiului si contribuie la crearea unui climat sanatos in interiorul locuintei”, a adaugat directorului companiei daneze.

In Romania sunt aproximativ 8,2 mil. locuinte, distribuite in 5,1 mil. cladiri. In zona urbana, 72% din locuinte sunt in cladiri de tip bloc, in timp ce in zona rurala 94,5% din locuinte sunt case unifamiliale. Acestea din urma reprezinta nu mai putin de 98% din fondul rezidential, in vreme ce 37% din locuintele din Romania sunt concentrate in doar 2% dintre cladirile rezidentiale (blocuri de locuit). Suprafata locuibila totala a crescut continuu in Romania, de la 270 mil.m2 in anul 2000 la 425 mil.m2 in 2016.

Grupul danez ROCKWOOL, lider mondial in productia de vata minerala bazaltica, sustine programul “Casa Eficienta Energetic” si vine in intampinarea clientilor cu sisteme complete, care pe langa eficienta energetica, ofera siguranta maxima la incendiu, durabilitate si izolare acustica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here