Home Companii Mall-urile care s-au deschis in ultimele trei luni. Ce alte proiecte se...

Mall-urile care s-au deschis in ultimele trei luni. Ce alte proiecte se afla in constructie

693
0
SHARE

Stocul de spatii de retail modern din Romania a depasit nivelul de 4 milioane de metri patrati dupa cele mai recente livrari de centre comerciale, dar ritmul de dezvoltare al pietei va incetini in perioada urmatoare, potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox.

In ultimele trei luni, au fost finalizate doua proiecte importante si anume, Dambovita Mall, primul centru comercial modern din Targoviste dezvoltat de Prime Kapital si MAS Real Estate, precum si AFI Palace Brasov, parte a unui proiect mixt care cuprinde si spatii de birouri.

Ca urmare a acestor livrari, stocul total de spatii de retail modern din Romania a ajuns la 4,03 milioane de metri patrati, reflectand o densitate medie de 200 mp/1.000 locuitori. Stocul cuprinde atat centre comerciale (57% din spatii), cat si parcuri de retail (36%) si galerii comerciale (7%).

Cele mai importante proiecte aflate in acest moment in constructie si a caror livrare este planificata in 2021 sunt extinderea centrului comercial Colosseum din zona de nord-vest a Capitalei, prima faza a centrului comercial de tip outlet Fashion House Outlet Centre Pallady dezvoltat de Liebrecht & wooD si Sepsi Value Center din Sfantu Gheorghe, cele trei proiecte insumand o suprafata inchiriabila de circa 40.000 de metri patrati.

„In ceea ce priveste aspectele pozitive, as mentiona faptul ca anumite categorii de retail precum DIY, electrocasnice, sport sau home & deco au performat peste asteptari in aceasta perioada. Mai mult, desi centrele comerciale au fost puse intr-o situatie dificila, proiectele de convenienta si cu acces facil precum parcurile de retail sau galeriile comerciale au inregistrat rezultate notabile si credem ca exista un potential ridicat de dezvoltare in viitor pe acest segment. Asadar, faptul ca am atins si depasit aceasta bariera de 4 milioane de metri patrati de spatii de retail modern si ca o serie de proiecte se afla in constructie demonstreaza ca exista in continuare loc de noi dezvoltari si ca piata ofera un nivel rezonabil de incredere tuturor actorilor implicati: dezvoltatori, chiriasi si, nu in utimul rand, clienti”, a explicat Bogdan Marcu, Partner Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here