Home Companii Decalaj mare între bogați și săraci. Bucureștenii au venituri de trei ori...

Decalaj mare între bogați și săraci. Bucureștenii au venituri de trei ori mai mari față de locuitorii din Vaslui

284
0
SHARE

România seamănă cu Polonia. În sensul că există un contrast puternic între bogați și săraci. Iar, Bucureștiul conduce clasamentul cu o diferență semnificativă. Locuitorii din Capitală au puterea de cumpărare cu peste 81% mai mare în comparație cu media națională, arată rezultatele noului studiu publicat „GfK Purchasing Power Europe 2020”.

Bucureștenii au veniturile pentru cheltuieli și economii de trei ori mai mari în comparație cu locuitorilor din județul cu cea mai mică putere de cumpărare, Vaslui.

Județele Arad, Argeș și Prahova cresc fiecare cu un loc în top zece din perspectiva puterii de cumpărare, ocupând pozițiile de la șapte la nouă, în timp ce Hunedoara iese din top în acest an. Pe locul al zecelea este judetul Alba.

Pentru România datele cu privire la puterea de cumpărare sunt disponibile cu detaliere până la nivel de oraș pentru fiecare dintre urmatoarele categorii: produse alimentare, băuturi nealcoolice, băuturi alcoolice, produse din tutun, produse de sănătate și igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și produse din piele, mobilier, produse de uz casnic, sticlă, porțelan; electrocasnice, electronice de larg consum, IT&C, foto, ceasuri și bijuterii, cărți și rechizite, echipamente sportive, hobby-uri și recreere, articole pentru renovarea locuinței.

România este pe locul treizeci și unu în clasamentul european, chiar sub Ungaria, cu aproximativ 60% sub media europeană.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here