Home Companii 79% dintre părinți, interesați de un stil de viață mindful pentru copii

79% dintre părinți, interesați de un stil de viață mindful pentru copii

660
0
SHARE

75% pun pe primul plan dezvoltarea inteligenței socio-emoționale a copilului, iar 59% sunt interesați de antrenarea gândirii critice și tot 59% de stimularea creativității. Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Shakespeare School în rândul participanților la conferința online cu tema “Cele 6 elemente ale succesului. Cum pot deveni copiii Campioni la Viață?”, la care au participat peste 300 de părinți și profesori din toată țara.

În cadrul acestei conferințe, profesorii Shakespeare School au detaliat care sunt cele 6 elemente care conduc la succesul copiilor în viața școlară, socială, profesională, personală:

  • Inteligența socio-emoțională – Îi ajută pe copii să învețe într-un mod plăcut și eficient, gestionându-și cu succes teama de eșec, de examene, de teste, precum și alte anxietăți.
  • Stima de sine – Ajută copiii să își folosească la capacitate maximă abilitățile și cunoștințele.
  • Creativitatea – O competențăcu un rol primordial pentru viitor, care se poate “cultiva”.
  • Comunicarea și colaborarea – Abilități necesare copiilor pentru a se adapta cerințelor educaționale ale secolului 21.
  • Gândirea critică – Esențială pentru analiza pertinentă a datelor și situațiilor, ne ajută să facem față situațiilor din viața de zi cu zi.
  • Mindfulness – Am arătat ce înseamnă să avem un stil de viață mindful și care sunt beneficiile pe termen lung asupra sănătății emoționale și fizice.

Conform feedback-ului participanților, cele mai apreciate elemente ale conferinței au fost următorele: profesionalismul și entuziasmul profesorilor (31%), modalitatea de prezentare (30%), claritatea ideilor (27%), abordarea practică cu multe exemple (27%), actualitatea temelor discutate (27%).

Până acum, secolul 21 a presupus o adaptare continuă la noile cerințe ale societății actuale. Au apărut tehnologii noi, profesii noi, tendințe educaționale noi. Cei 6 speakeri ai conferinței, împreună cu fondatorul Shakespeare School au concluzionat că succesul în această perioadă dificilă este reprezentat de cultivarea unor abilități precum: gestionarea emoțiilor, luarea de decizii importante, reziliența, abilitatea de a înțelege și a empatiza. De asemenea, antrenarea comunicării, colaborării, creativității și gândirii critice conduc la formarea unor copii campioni la viață.

“În fiecare an Shakespeare School organizează 3-4 conferințe pentru părinți și profesori, alegând mereu subiecte de mare actualitate, care se încadrează în tematica mai largă Copilul tău, Campion la Viață. De fiecare dată suntem recunoscători pentru aprecierile primite de la participanți, dar mai ales suntem deschiși să înțelegem cum îi putem susține pe părinți pentru a reuși să mențină starea de bine și echilibrul interior al copiilor. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au încredere în noiși participă la evenimentele noastre, precum și profesorilor noștri care au prezentat materiale excepționale”, a declarat Adriana Alionte, fondator Shakespeare School.

În ultimii ani, interesul pentru cursurile Shakespeare School a crescut considerabil în România. Numărul cursanților a crescut, în medie cu 20% în fiecare an, până la 3000 de cursanți în anul școlar 2019-2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here