Home Companii Carmistin a accesat un credit de 427 mil lei. În ce direcții...

Carmistin a accesat un credit de 427 mil lei. În ce direcții vrea să investească banii

744
0
SHARE

Grupul Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agribusiness și procesare de carne din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 427 milioane de lei. Creditul va fi utilizat pentru finanțarea proiectelor de investiții, refinanțarea creditelor bilaterale existente, precum și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

Facilitatea de credit a fost aranjată de un sindicat de bănci format din: Banca Comercială Română SA (membră a Grupului Erste), în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație și Agent de Garanții şi de Plăți, CEC Bank în calitate de  Aranjor Principal Mandatat și băncile participante – EximBank SA, Intesa Sanpaolo Romania SA și OTP Bank România SA.

„Acest proiect va permite grupului Carmistin să-și continue creșterea într-un ritm accelerat pe cele trei linii de afaceri principale: pui, porc și producția de furaje. Astfel, vom intra într-o nouă etapă de dezvoltare atât din punct de vedere a creșterii vitezei procesului investițional, cât și din punct de vedere al modului de organizare și structurare al liniilor de business. Companiile din grupul Carmistin lucrează independent, dar cu aceeași misiune – totul pentru hrană!”, menționează Andrei Brumaru, directorul executiv al Grupului Carmistin.

Finanțarea cuprinde patru tranșe cu multiple posibilităţi de utilizare, în acord cu nevoile variate ale Grupului Carmistin:

  • facilitate de credit pe termen lung pentru cofinanțarea proiectelor de investiții cu fonduri europene alocate pentru dezvoltarea de noi ferme de creștere a pasărilor, modernizarea unității existente de producție a nutrețurilor combinate și modernizarea abatoarelor grupului,
  • facilitate de credit pe termen lung pentru dezvoltarea de noi ferme de creștere a porcilor, modernizarea fermelor existente si creșterea capacității de procesare a cărnii,
  • facilitate de credit revolving pentru refinanțarea creditelor existente și acoperirea nevoilor tot mai mari de capital de lucru,
  • facilitate pentru finanțarea TVA aferentă proiectelor de investiții în derulare.

Majoritatea investițiilor, direcționate către Vâlcea, Gorj și Olt

Investițiile viitoare ale Grupului Carmistin se vor concentra către trei județe din Oltenia, în acest sens fiind depuse proiecte care așteaptă finațatre europeană. Vâlcea va fi principalul beneficiar, în contextul în care extindere capacității de creștere și abatorizare a unităților de aici vizează atât sectorul suine, cât și pe cel de pasăre. În același timp, Gorjul și Oltul vor fi și acestea puncte de interes în dezvoltarea companiei, dă asigurări vicepreședintele grupului, Tiberiu Berbece.

”O bună parte din creditul obținut recent va ajuta Grupul Carmistin să dezvolte unitățile de producție pe care le are în Oltenia și va genera noi locuri de muncă. Deja avem 1.700 de angajați numai în cele trei județe, Vâlcea fiind în top cu 1000 de locuri de muncă. Un impact puternic se va observa în Olt, unde am preluat fosta Avicola Scornicești și intenționăm să modernizăm unitatea prin intermediul unui proiect cu fianțare europeană”, a explicat Tiberiu Berbece (FOTO).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here