Home Companii Fondatoarea „Fermei de păsări pășunate” a primit 10.000 de euro în programul...

Fondatoarea „Fermei de păsări pășunate” a primit 10.000 de euro în programul Empowering Women in Agrifood

897
0
SHARE

Programul Empowering Women in Agrifood, dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest, și-a desemnat cele 2 câștigătoare care au primit finanțare totală de 15.000 de euro: Ibolya Oprea – Reset și Cosmina Dinu – Ferma de păsări pășunate.

După 5 luni de mentorat personalizat și sesiuni de networking, cele 10 participante finaliste au susținut pitch-urile în fața juriului și au expus progresul înregistrat în cadrul programului, precum și intențiile de dezvoltare a business-ului și nevoile identificate.

În urma unui proces de jurizare, care a ținut cont de criterii precum inovația ideii de business, nevoia care este adresata, scalabilitatea și planul de business, impactul socio-economic și exploatarea oportunităților din domeniul agrifood, 2 antreprenoare s-au evidențiat:

Ibolya Oprea, fondatoarea Reset, și câștigătoare a sumei de 5.000 de euro, propune un program online de slăbit și de reeducare alimentară, prin care vrea să ajute clienții cu planuri nutriționale, ghid de substituiri, indicații de cumpărare și preparare ale alimentelor, educație nutrițională, comunitate și susținere din partea specialiștilor în nutriție, sport și psihologie.

Cosmina Dinu (FOTO), fondatoarea Fermei de păsări pășunate, și câștigătoare a sumei de 10.000 de euro, vine cu o idee inovatoare dea produce etic și local carne de pui sănătoasă în condiții de siguranță alimentară. Pășunarea aduce multiple beneficii comunității locale și vizează atât calitatea hranei produse, cât și bunăstarea și sănătatea animalelor, protecția mediului înconjurător, fertilitatea solului, și nu în ultimul rând profitabilitatea micului fermier.

Juriul din cadrul programului a fost format din Oana Craioveanu – Managing Partner Impact Hub Bucharest, Lucia Costea – Managing Partner Secom și Roxana Bitoleanu – Cofondatoare Taraba Virtuală. Evaluarea juriului a reprezentat 40% din nota finală primită de antreprenoare, ceilalți 60% reprezentând progresul înregistrat de acestea de-a lungul celor 5 luni de program.

Antreprenoarele au lucrat împreună cu mentorii lor la câteva direcții importante: dezvoltarea ideii de business, îmbunătățirea operațiunilor business-ului, strategia de monetizare și de marketing, dezvoltarea echipei, creșterea veniturilor și a numărului de clienți precum și dezvoltarea de produse și parteneriate noi.

30% dintre participante au avut primii clienți în timpul programului EWA, iar 60% dintre ele au stabilit parteneriate noi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here