Home Companii Carrefour demarează TEX Responsabil – inițiativă pentru o modă sustenabilă

Carrefour demarează TEX Responsabil – inițiativă pentru o modă sustenabilă

817
0
SHARE

Retailerul Carrefour anunță că și-a luat angajamentul în România de a susține o modă mai sustenabilă, prin brandul TEX, care include o gamă de piese vestimentare și articole pentru casă, create cu respect pentru natură și destinate întregii familii.

Mai mult, până în 2030, TEX își asumă că 100% din materiile prime folosite pentru produsele sale vor fi de provenienţă controlată și obţinute în mod sustenabil.

La TEX, preferăm bumbacul ecologic, remunerăm echitabil producătorii și încurajăm fabricarea produselor din materiale reciclate și cu un consum redus de apă. Astfel, intervenim responsabil în fiecare etapă de creaţie a modei de azi și a celei de mâine și ne asumăm că 100% din materiile prime folosite pentru produsele noastre vor fi de proveniență controlată și obținute în mod sustenabil, de acum până în anul 2030.

Inițiativa TEX Responsabil a fost creată pornind de la provocarea de a reduce impactul asupra mediului. Gama de produse create cu grijă pentru mediul înconjurător, aflate sub umbrela TEX Responsabil, include articole pentru casă și piese comode și călduroase pentru cei mici și cei mari, ideale pentru sezonul rece.

Noua gamă de produse reflectă fiecare act de sustenabilitate sprijinit de TEX, care a accelerat demersul său spre o modă responsabilă, asumându-și trei angajamente în România:

  1. Bio

TEX Bio include o selecție extinsă de textile de casă și haine de bebeluși și copii până în 4 ani, realizate din bumbac provenit din agricultura ecologică și cu certificare 100 OEKO-TEK, care atestă că nicio substanță nocivă pentru piele nu a fost utilizată în producție.

  1. Materiale reciclate

La TEX, găsești jachete și veste pufoase pentru cei mici și pentru cei mari, cu umplutură din materiale reciclate din plastic, înainte ca acesta să ajungă în oceane, protejând astfel resursele planetei. Calitatea produselor din materiale reciclate este întotdeauna garantată deoarece toți avem dreptul la haine în tendințe din materiale reciclate.

  1. Economisirea apei

Întreaga familie poate alege piesele create din denim sustenabil de la TEX, realizat cu mai puțină apă, prin metoda Waterless, dar și cu consum redus de CO2 și electricitate, prin metoda Dope Dyed, care integrează culoarea direct în fabricație, eliminând etapa de vopsire și protejând astfel, biodiversitatea.

Gama de articole TEX Responsabil este accesibilă online oriunde în țară, prin Carrefour.ro, dar și în pop-up shop-urile dedicate din două hipermarketuri Carrefour din București, primul amenajat în Carrefour Corbeanca, iar al doilea pregătit pentru lansare în curând în Carrefour Park Lake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here