Home Destinatii Bugetul mediu pentru sejurul de sărbători, între 400-650 lei/2 persoane

Bugetul mediu pentru sejurul de sărbători, între 400-650 lei/2 persoane

735
0
SHARE

Finalul lui 2020 îi găsește pe hotelieri cu majoritatea unităților de cazare deschise și cu pachete speciale de sărbători. Conform unui studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, peste 60% din unitățile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut.

De Crăciun, 34% dintre hotelieri confirmă că unitatea lor de cazare este complet sau parțial ocupată, pe când 12% sunt parțial ocupate, deoarece funcționează cu o capacitate redusă, iar 17% dintre unități nu sunt deschise în perioada Crăciunului.

De Revelion există un grad mai mare de ocupare al unităților de cazare, și anume 38%, iar 10% dintre hotelieri au unitatea de cazare parțial ocupată pentru Revelion, deoarece funcționează cu o capacitate redusă. Peste 12% dintre aceștia confirmă că nu sunt deschiși în perioada Revelionului.

Serviciile SPA, excluse din pachete

Pentru atragerea românilor de sărbători, hotelierii au pregătit pachete speciale, care să le ofere turiștilor experiențe inedite.

Astfel, peste 30% dintre unitățile de cazare respondente oferă activități specifici sărbătorilor de iarnă, precum plimbări cu sania trasă de cai, vin fiert servit la căldura șemineului, program de colinde etc. Peste 35% dintre pachete oferă pensiune completă sau demipensiune cu preparate specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv cine festive de Crăciun.

Conform situației actuale, serviciile SPA sunt excluse din pachete, doar 4% dintre hotelieri confirmă că oferă servicii wellness, în funcție de reglementările în vigoare la momentul sejurului.

45% dintre hotelieri oferă condiții flexibile de rezervare 

Majoritatea românilor au optat pentru vacanța de sărbători pentru minim 3 nopți de cazare, astfel peste 65% dintre toate rezervările întregistrate de hotelieri sunt efectuate pentru 3-5 nopți, iar 33% dintre rezervări sunt efectuate pentru 1-2 nopți.

Prețul mediu pentru un sejur de sărbători este între 400 și 650 lei pentru 2 persoane, 58% dintre hotelieri confirmând acest lucru. Dintre rezervările efectuate, 33% au o valoare între 651-1400 lei/2 persoane, iar 9% dintre hotelieri confirmă că pachetele cumpărate au o valoare de peste 1.400 lei.

Deși rezervările înregistrate în această perioadă sunt mai mici comparativ cu anul trecut, hotelierii au adoptat o serie de măsuri pentru atragerea turiștilor. Astfel, 45% dintre aceștia oferă condiții de rezervare flexibile, fără avans sau cu anulare gratuită. Lucru foarte apreciat de turiști, deoarece 59% dintre rezervările efectuate până acum de sărbători s-au finalizat înainte cu 48 de ore de check-in.

O altă măsură pentru sporirea rezervărilor de iarnă este reducerea prețurilor în prag de sărbători, precum și actualizarea prețurilor în ofertă pentru anul următor. Aproximativ 20% dintre hotelieri pregătesc oferte speciale și oferte sezoniere de tip last minute și earlybooking, iar 12% au inclus în pachetele oferite servicii extra, precum: drumeții, închirieri biciclete, folosirea piscinei exterioare gratuit etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here