Home Companii MECANEX se transformă într-un important jucător pe piața de irigații. Află cu...

MECANEX se transformă într-un important jucător pe piața de irigații. Află cu cine a bătut palma

449
0
SHARE

ROCA Investments anunță cea mai recentă investiție prin care a achiziționat un pachet de 30% din acțiunile societății MECANEX SA din Botoșani, cu scopul de a susține compania în dezvoltarea unui plan investițional de peste 1 milion de euro care să îi asigure scalarea și transformarea într-unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de irigații din Europa Centrală și de Est. 

Cu o cifră de afaceri de 10 milioane lei (2020) și peste 100 angajați, Mecanex produce peste 300 de pompe industriale anual și deține una dintre cele mai mari turnătorii din România. Mecanex este singurul producător național de pompe industriale cu aplicație în agricultură, minerit, construcții, alimentarea cu apă, domeniul energetic și naval, și lista nu se oprește aici.

În această perioadă agricultura din România este susținută la nivel național prin diverse proiecte de finanțare cu fonduri europene sau din bugetul de stat, iar prin măsura 4.3 AFIR (Agenția Națională pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) are în lucru proiecte de peste 100 milioane euro pentru investiții, fiecare proiect valorând 1 milion de euro. Începând cu 2021, intră în lucru proiectul de Reziliență și Relansare Economică în valoare de câteva miliarde de euro pentru următorii ani, aceste investiții creând un teren fertil pentru activitatea de nișă a companiei Mecanex SA.

„MECANEX a primit votul ROCA de încredere pentru că are un potențial enorm de dezvoltare și consolidare pe piața internă, dar și pe cele externe, mai ales în agricultură, un domeniu de importanță strategică pentru România. Ne vom implica în companie alături de managementul actual, atât la nivel de management, cât și la nivel operațional pentru a scala business-ul și a accesa piețe noi”, a declarat Alexandru Savin (FOTO), Investment Manager ROCA Investment.

Obiectivele pentru MECANEX în perioada următoare implică extinderea gamei de utilaje, eficientizarea și modernizarea producției și produselor și prin urmare transformarea companiei într-un jucător important pe piața de irigații din Europa Centrală și de Est. Cu o istorie de peste 45 de ani, MECANEX produce de asemenea piese de schimb pentru pompe și piese turnate sau prelucrate pentru export având parteneri în Germania de peste 10 ani. Mecanex oferă și consultanță specializată în alegerea pompelor adaptată celor mai exigente nevoi ale clienţilor, dar și servicii de service și mentenanță.

„MECANEX este o companie stabilă, cu un potențial fantastic, profilată pe un domeniu de nișă, care se bucură de o piață în expansiune aproape fără limite. Ne aflăm într-un punct în care compania este pregătită să treacă la nivelul următor, iar parteneriatul cu ROCA reprezintă forța de care avem nevoie pentru a ajunge acolo”, a spus Ciprian Bidașcă, CEO Mecanex.

MECANEX se alătură comunității de antreprenori ROCA formată din companii locale din diverse domenii de activitate care sunt sprijinite prin finanțare, dar și la nivel operațional și managerial să își atingă potențialul maxim: RDF Arad, Frigotehnica, BICO Industries, Romcargo Maritim, Electroplast SA, Piscicola SA și Yellow.Menu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here