Home ONG 1.820 de cărți, donate de SkyTower către grădinițe prin programul „Citește-mi 100...

1.820 de cărți, donate de SkyTower către grădinițe prin programul „Citește-mi 100 de povești!”

691
0
SHARE

Din dorința de a sprijini educația timpurie din România, SkyTower se implică în programul național „Citește-mi 100 de povești!” implementat de Asociația OvidiuRo.

Prin programul „Citește-mi 100 de povești!”, OvidiuRo își propune ca până în 2025 toate grădinițele din România să devină Grădinițe Biblioteci, adevărate insule de lectură pentru copii, cu scopul de a îmbunătăți performanțele școlare ale copiilor din comunități defavorizate. Nivelul de literație este un indicator solid al succesului școlar, în care educația timpurie are cel mai mare aport.

Astfel, SkyTower se alătură inițiativei Asociației OvidiuRo cu o donație de 60.000 lei, prin care 400 de copii și 20 de educatori, din patru grădinițe din zone defavorizate, vor fi incluși în proiect.

Prin urmare, fiecare grădiniță va fi dotată cu o selecție de cărți potrivite vârstei copiilor preșcolari, iar educatorii vor primi cărți pe care le vor utiliza în sesiunile de lectură dedicate acestora și vor beneficia de sesiuni de training de literație, organizate pe parcursul anului 2021 de către Asociația OvidiuRo.

„Educația timpurie reprezintă un element esențial în dezvoltarea copiilor și în construirea unei societăți sănătoase. Ne bucurăm să putem susține educația timpurie prin parteneriatul cu Asociația OvidiuRo. Cu ajutorul cărțilorși prin instruirea educatorilor sprijinim deschiderea către cunoaștere, creativitate, imaginație și,  în final, către o identitate și o demnitate proprie a fiecărui copil”, a declarat Adriana Drăgoescu, CEO RPHI Romania, compania care deține SkyTower.

Un total de 1.820 de cărți fi donate de către SkyTower: unele vor fi citite de educatori copiilor, altele vor fi dăruite celor mici, spre a putea fi citite și acasă, împreună cu familia. În grădinițe vor fi organizate sesiuni săptămânale de lectură, pe durata anului 2021.

Misiunea Asociației OvidiuRo este ca fiecare copil să poată beneficia de educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății, indiferent de locul în care se naște și de comunitatea căreia îi aparține.

„«Este nevoie de un sat întreg ca sa crești un copil», spune un vechi și înțelept proverb african. Ceea ce am învățat noi, la OvidiuRo, în cei 16 ani de la înființare, este că în viața copiilor sunt importanți atât părinții, educatorii, familia apropiată, cât și cei din cercul extins, adulții responsabili, autoritățile și cei în măsură să sprijine o educație timpurie de calitate. Ne bucură empatia și disponibilitatea de a se implica, pe care oamenii din spatele SkyTower o manifestă. Copiii din cele patru grădinițe «adoptate» cu generozitate de către RPHI și SkyTower se vor bucura de minunea cărților, vor descoperi cu uimire, îndrumați de dascălii lor, minunata lume în care trăiesc și se vor pregăti temeinic pentru școală”, spune Patricia Pușchilă, director operațional al Asociației OvidiuRo.

Despre SkyTower

SkyTower este cea mai înaltă clădire din România și cea mai iconică clădire de birouri din București. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here