Home Stiri Trei din zece copii nu spun părinților cât timp s-au jucat online

Trei din zece copii nu spun părinților cât timp s-au jucat online

264
0
SHARE

Peste un sfert dintre amatorii de jocuri video (27%) de la nivel global ascund de părinţi timpul petrecut în faţa computerelor, arată o cercetare comandată de Kaspersky.

Conform acestei cercetări, gamerii chestionaţi susţin că se feresc de părinţi atunci când vine vorba despre a le spune cât timp petrec jucându-se jocuri video din cauza preconcepţiilor de tipul “sunt dăunătoare pentru sănătatea ta” (61%) sau că “afectează creierul” (42%).

De asemenea, cea mai mare dezamăgire pentru jucători este că, în timp ce părinţii apreciază multe dintre aspectele pozitive, precum creativitatea (43%), abilităţile sociale (34%), rezolvarea problemelor (31%), sunt mai puţin capabili să le înţeleagă pasiunea, în principal ca urmare a faptului că jocul în sine şi elementele sociale ale acestuia sunt atât de diferite de filme şi muzică.

Studiul arată că aproape jumătate dintre cei intervievaţi (47%) consideră că, dacă părinţii ar înţelege anumite jocuri, relaţia lor s-ar îmbunătăţi.

Cercetarea “Generation Game” a fost comandată de Kaspersky şi efectuată de Savanta în noiembrie 2020, în peste 17 ţări, pe un eşantion de 5.031 de respondenţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here